Αβάν πρεμιέρ για την ταινία «Buzzheart» του Ντένη Ηλιάδη στην Αίγλη Ζαππείου

Αβάν πρεμιέρ για την ταινία «Buzzheart» του Ντένη Ηλιάδη στην Αίγλη Ζαππείου

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρέπει να σου πω πως οι γονείς μου είναι λίγο περίεργοι», λέει η Μαίρη στον 19χρονο Αργύρη, που ετοιμάζεται να περάσει ένα τριήμερο με την οικογένεια της κοπέλας που έχει ερωτευτεί δίχως να έχει ιδέα τι τον περιμένει. Η συνύπαρξη θα φέρει εξελίξεις που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Ούτε βέβαια και οι θεατές της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Ντένης Ηλιάδης, οι οποίοι μένουν με το καρδιοχτύπι ώς το τέλος. Ο Ηλιάδης που έχει κάνει καριέρα στο εξωτερικό, ξαναγυρίζει στα πάτρια με αυτό το νέο φιλμ. Εκτός του ότι είναι καλογυρισμένο, διαφέρει από άλλες ελληνικές παραγωγές.

Η πλοκή αφορά έναν νεαρό που συναντά και γοητεύεται από μια κοπέλα που ανήκει ξεκάθαρα σε διαφορετικό κοινωνικό κύκλο. Αυτό δεν τον εμποδίζει να κάνει το πρώτο βήμα, ούτε εκείνη να ανταποκριθεί θετικά και μάλιστα να τον προσκαλέσει για ένα τριήμερο με τους δικούς της.

Αβάν πρεμιέρ για την ταινία «Buzzheart» του Ντένη Ηλιάδη στην Αίγλη Ζαππείου-1
Ο Κλαούντιο Κάγια (αριστερά) με την Κωνσταντίνα Μεσσήνη και τον Γιώργο Λιάντο. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]

Οι γονείς της Μαίρης όμως, σύντομα του εκμυστηρεύονται πως η κόρη τους αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Προκειμένου να βεβαιωθούν πως ο Αργύρης είναι το κατάλληλο ταίρι για αυτήν, θα πρέπει να τον υποβάλουν σε κάποια τεστ συμπεριφοράς. Η Μαίρη, από την άλλη, του εξηγεί πως η μητέρα της ήταν λαμπρή επιστήμων της πειραματικής συμπεριφορικής ψυχολογίας στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του ’70 και τον παροτρύνει να κάνει ό,τι του πουν. Ο νεαρός υφίσταται μια σειρά από δοκιμασίες, στην αρχή σχεδόν κωμικές που όμως σταδιακά γίνονται σοβαρές και επικίνδυνες.

Μεταμορφώνεται σε πειραματόζωο στο όνομα της αγάπης, προσπαθώντας να επιβιώσει. Κανείς, όμως, δεν είναι αυτό που φαίνεται και ενώ ένα σκοτεινό μυστικό αρχίζει να ξετυλίγεται, το τριήμερο στην εξοχή μετατρέπεται σε ένα πραγματικό πεδίο μάχης που θα τους σημαδέψει όλους. Το ψυχολογικό θρίλερ «Buzzheart», πέρα από το καλό σενάριο και τη σκηνοθεσία, στηρίζεται στις γερές ερμηνείες. Τον νεαρό υποδύεται ο Κλαούντιο Κάγια, την κοπέλα η Κωνσταντίνα Μεσσήνη και τους γονείς η Εβελίνα Παπούλια και ο Γιώργος Λιάντος.

Αβάν πρεμιέρ για την ταινία «Buzzheart» του Ντένη Ηλιάδη στην Αίγλη Ζαππείου-2
Από δεξιά, ο Ντένης Ηλιάδης, o Mίνως Μάτσας, η Αθηνά Κωνσταντίνου, η Μαλβίνα Σαραντίτη και ο Ντίνος Κωνσταντίνου. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]

Η πρεμιέρα του στους κινηματογράφους είναι απόψε, 19 Σεπτεμβρίου, αλλά η αβάν πρεμιέρ έγινε πριν από μερικές ημέρες στην Αίγλη Ζαππείου με κολακευτικά σχόλια για τους δύο νέους και πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς αλλά και την ωραία χημεία που είχαν με τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές.

Η Εβελίνα Παπούλια εμφανίζεται σε έναν ρόλο που δεν θα μπορούσαμε να τη φανταστούμε, αποκαλύπτοντας μια άλλη πτυχή του ταλέντου της. Στην ιδιαίτερη αυτή βραδιά ο Ηλιάδης υποδέχτηκε το κοινό και ύστερα πήρε τον λόγο η παραγωγός, Αμάντα Λιβανού, η οποία αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες, κάλεσε ηθοποιούς και συντελεστές στη σκηνή.

Αβάν πρεμιέρ για την ταινία «Buzzheart» του Ντένη Ηλιάδη στην Αίγλη Ζαππείου-3
Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, στο μέσον, με τον Νικόλα Ηλιάδη και την Αταλάντη Μαρτίνου. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]

Ο Ηλιάδης μπήκε στην περιπέτεια της μεγάλης οθόνης προικισμένος με τα εφόδια που του έδωσε το πέρασμα από τη διαφήμιση. Ανέπτυξε νωρίς το δικό του σκηνοθετικό βλέμμα, όπως διαπίστωσε όποιος είχε δει την ταινία «Hardcore». Αυτή έγινε το εφαλτήριο για να πάει στις ΗΠΑ και να κάνει το ριμέικ του θρίλερ «Το τελευταίο σπίτι αριστερά» που του άνοιξε τον δρόμο και για τα επόμενα φιλμ. Το «Buzzheart» στριφογύριζε στο μυαλό του για πολλά χρόνια και ήρθε επιτέλους η ώρα να «γεννηθεί» και μάλιστα στην Ελλάδα.

Αβάν πρεμιέρ για την ταινία «Buzzheart» του Ντένη Ηλιάδη στην Αίγλη Ζαππείου-4
Αριστερά, η Δάφνη Ζουμπουλάκη με την παραγωγό της ταινίας, Αμάντα Λιβανού. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT