Το «Μαζί για το Παιδί» έκανε ένα φεστιβάλ για την ενίσχυση της συμπερίληψης

Το «Μαζί για το Παιδί» έκανε ένα φεστιβάλ για την ενίσχυση της συμπερίληψης

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κοσμοσυρροή ήταν τέτοια που με δυσκολία μπορούσε κανείς να φθάσει έξω από τον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο στο Μετς. Και στα πεζοδρόμια έβλεπε κανείς ευτυχισμένα πιτσιρίκια όλων των ηλικιών που είτε πήγαιναν στη γιορτή είτε έφευγαν με ξαναμμένα μάγουλα και ανακατεμένα μαλλιά. Ηταν σαν να παρακολουθείς μια χαρούμενη παρέλαση. To «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποίησε με επιτυχία το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ «Μαζί… και στο Παιχνίδι», την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, με οικοδέσποινα τη Δούκισσα Νομικού. Η δράση, που απευθυνόταν σε θεατές ηλικίας 2 έως 12 ετών και στις οικογένειές τους, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου προσφέροντας μια ημέρα γεμάτη παιχνίδι, δράση, δημιουργία και πολλές εκπλήξεις.

Το καλύτερο όμως ήταν προγραμματισμένο για το τέλος: το φεστιβάλ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς οι MEΛΙSSES, από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής, παρουσίασαν μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες τους σε ένα unplugged live που μάγεψε το κοινό.

Το «Μαζί για το Παιδί» έκανε ένα φεστιβάλ για την ενίσχυση της συμπερίληψης-1
Οι MEΛΙSSES, που αποθεώθηκαν, με την Αλίκη Μαρτίνου. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]

Το φεστιβάλ περιελάμβανε πληθώρα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, με τα παιδιά να συμμετέχουν σε μαθήματα μπάσκετ από την Antetokounmpo Academy, να δοκιμάζουν μπάντζι τραμπολίνο, να κατακτούν τον τοίχο αναρρίχησης και το εναέριο πέρασμα. Ο αθλητισμός άλλωστε είναι ένα πεδίο όπου τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν. Μερικά έφτασαν μέχρι και στην εξερεύνηση του Διαστήματος μέσα στο μίνι πλανητάριο. Οι μικρότεροι σε ηλικία επισκέπτες, πάντως, διασκέδασαν με φουσκωτά παιχνίδια, ποδοσφαιράκια, air-hockey και εντυπωσιακές επιδείξεις με σαπουνόφουσκες και μαγικά κόλπα.

Σημαντικό ενδιαφέρον προσείλκυσαν οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στο περίπτερο του «Μαζί για το Παιδί» αλλά και των σωματείων-μελών του, όπου οι μικροί συμμετέχοντες ασχολήθηκαν με χειροτεχνίες και πήραν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες. Το εργαστήριο μαγειρικής από το Kids Cooking Club με τον σεφ Κυριάκο Μελά, καθώς και οι δράσεις τέχνης και δημιουργικότητας από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Μουσείο Αλέκος Φασιανός, έδωσαν στα παιδιά την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ταλέντα τους.

Το «Μαζί για το Παιδί» έκανε ένα φεστιβάλ για την ενίσχυση της συμπερίληψης-2
Στο φεστιβάλ υπήρχαν δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]

Μέσα από τη «Φαντασία σε δράση», μαγικά ραβδιά, ελικοπτεράκια και κούκλες πήραν σάρκα και οστά μέσα από απλά αντικείμενα, όπως θαλασσόξυλα, αυγοθήκες, φύλλα, χρώματα και κλωστές.

Οι επισκέπτες διασκέδασαν και με τη Φανή και τον Νίκο, τους αγαπημένους παραγωγούς του Kids Radio 88.6, που συντρόφευσαν ζωντανά το κοινό στον χώρο του φεστιβάλ. Μεγάλη σταρ της εκδήλωσης η Δούκισσα Νομικού, πρέσβειρα του «Μαζί για το Παιδί», που διάβασε αγαπημένα παραμύθια στους λιλιπούτειους θεατές.

Το «Μαζί για το Παιδί» έκανε ένα φεστιβάλ για την ενίσχυση της συμπερίληψης-3
Το μίνι πλανητάριο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]

Η συνάντηση αυτή, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, είχε ως στόχο να ενισχύσει τη συμπεριληπτικότητα και την αλληλεγγύη.

Τα έσοδα του φεστιβάλ θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί». Από το 1996, δέκα κοινωφελή σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα βοηθούν παιδιά, νέους και οικογένειες απέναντι στην οικονομική ανέχεια, στην κοινωνική υποβάθμιση, στην κακοποίηση, στην αναπηρία και στην ασθένεια. Πρόκειται για έναν φορέα που έθεσε στη χώρα μας το καλό παράδειγμα για τη διαφάνεια, τις βέλτιστες πρακτικές και τον εθελοντισμό. Ηταν λοιπόν πολύ συγκινητική αυτή η γιορτή στην οποία πήραν μέρος εκατοντάδες παιδιά και γονείς, αποδεικνύοντας ότι με το έργο του έχει κερδίσει τον σεβασμό αλλά και την αγάπη της ελληνικής κοινωνίας.

Το «Μαζί για το Παιδί» έκανε ένα φεστιβάλ για την ενίσχυση της συμπερίληψης-4
Οι πιο μικροί διασκέδασαν με τα κόλπα με τη φωτιά. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT