Από τη Μόνικα έως τους εικαστικούς, όλοι μαζί στην προσπάθεια της «Μέριμνας»

Από τη Μόνικα έως τους εικαστικούς, όλοι μαζί στην προσπάθεια της «Μέριμνας»

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαβίωση με ποιότητα και αξιο-πρέπεια ενός ασθενούς που τα όπλα της επιστήμης δεν δύνανται να τον βοηθήσουν είναι επιβεβλημένη στην εποχή μας. Δυστυχώς, όσον αφορά την ανακουφιστική φροντίδα, σε σχέση με άλλα κράτη της Δύσης, η πατρίδα μας έχει πολλά βήματα ακόμα να κάνει. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν φορείς όπως η «Μέριμνα», που κάνει σοβαρότατη δουλειά με νεογνά, βρέφη, παιδιά και εφήβους έως 18 ετών, τα οποία πάσχουν από σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, για τις οποίες δυστυχώς η σύγχρονη ιατρική επιστήμη δεν διαθέτει συμβατικά θεραπευτικά μέσα. Είναι ο μόνος μέχρι στιγμής φορέας που έχει αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο με υπηρεσίες που γίνονται κατ’ οίκον και αγκαλιάζουν όλη την οικογένεια του νεαρού πάσχοντος. Πέραν αυτού, όμως, η «Μέριμνα» προσφέρει στήριξη στην πορεία της ασθένειας αλλά και του πένθους, οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και επίσης απλώνει τη δράση της και σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Από τη Μόνικα έως τους εικαστικούς, όλοι μαζί στην προσπάθεια της «Μέριμνας»-1
Η Ειρήνη Γκιουλάκου (αριστερά) και η Ζωή Δελατόλα, πρόεδρος των «Φίλων της Μέριμνας», με το αξιέπαινο έργο. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]

Στο πλευρό της στέκονται πάντα «Οι Φίλοι της Μέριμνας» με δράσεις και πρωτοβουλίες που κάνουν γνωστότερη την προσφορά της, αλλά συγκεντρώνοντας και οικονομικούς πόρους για το έργο της. Στο πλαίσιο αυτό συστρατεύονται συχνά και καλλιτέχνες, όπως η Μόνικα, η οποία έκανε μαζί με την μπάντα της μια μυσταγωγική εμφάνιση στο Ωδείο Αθηνών πριν από λίγες ημέρες. Το φιλανθρωπικό κοντσέρτο στις 19 Οκτωβρίου συγκέντρωσε ανθρώπους από το επιχειρείν, την κοινωνία των πολιτών, των γραμμάτων και των τεχνών και βέβαια φιλόμουσους που ήθελαν να ακούσουν την ιδιαίτερη τραγουδίστρια. «Η παροχή παιδιατρικής ανακουφιστικής φροντίδας είναι δικαίωμα», δήλωσε η κ. Ευγενία Βαθάκου, διευθύνουσα σύμβουλος της «Μέριμνας», ευχαριστώντας τη Μόνικα, τους μουσικούς, τους χορηγούς και το κοινό, στην έναρξη της βραδιάς. Ολα τα έσοδα της συναυλίας διατέθηκαν για την οργάνωση. Ανεβαίνοντας στη σκηνή, η χαρισματική τραγουδοποιός τούς προσκάλεσε όλους σε ένα ταξίδι μέσα από τη μουσική από το οποίο θα γυρίσουν αλλαγμένοι και πιο αληθινοί. Και διαβεβαίωσε ότι πάντοτε θα είναι στο πλευρό της οργάνωσης, η οποία τώρα σχεδιάζει μια ακόμα ενέργεια μέσα από τους «Φίλους». Πρόκειται για ένα τετραήμερο από την Πέμπτη 31/10 έως και την Κυριακή 3/11 στο Athens 14, τον ωραίο χώρο πάνω στην εθνική οδό στο ύψος της Κηφισιάς, όπου η «Μέριμνα» έχει φιλοξενηθεί και άλλες φορές.

Από τη Μόνικα έως τους εικαστικούς, όλοι μαζί στην προσπάθεια της «Μέριμνας»-2
Η Ζαΐρα Παπαληγούρα και η Ευγενία Βαθάκου στο κοντσέρτο. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]

Εκεί, με τη βοήθεια της επιμελήτριας Ιριδας Κρητικού, θα στηθούν τέσσερα καλλιτεχνικά «τραπέζια» με εικαστικά κεραμικά έργα, εικαστικά κοσμήματα και αξεσουάρ, μικρά ζωγραφικά, γλυπτικά και φωτογραφικά έργα, καθώς και vintage αντικείμενα, ρούχα και συλλεκτικά είδη. Για τους σκοπούς της «Μέριμνας» θα διατίθενται επίσης επιλεγμένα έργα τέχνης από την ιδιωτική συλλογή της Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου. Αξίζει λοιπόν να ανηφορίσουμε μέχρι τον Βορρά της Αθήνας και να δούμε την καλαίσθητη προσπάθεια με καλό σκοπό που ετοιμάζουν οι εξαιρετικοί «Φίλοι της Μέριμνας», οι οποίοι έχουν ως σύνθημα στον ιστότοπό τους: «Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές. Μερικές φορές το μόνο που θέλουν είναι ένα χέρι να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει και μια καρδιά να τους καταλάβει», όπως γράφει και ο Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί στον «Μικρό Πρίγκιπα».

Από τη Μόνικα έως τους εικαστικούς, όλοι μαζί στην προσπάθεια της «Μέριμνας»-3
Δεν υπήρχε πιο ωραίος χώρος από το Ωδείο Αθηνών για τη φιλανθρωπική συναυλία που διοργανώθηκε στις 19 Οκτωβρίου. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]

Από τη Μόνικα έως τους εικαστικούς, όλοι μαζί στην προσπάθεια της «Μέριμνας»-4
Στην έκθεση στο Athens 14 θα δούμε έργα και του Στράτου Ζαργκλή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT