Ποιος είναι ο ghostwriter της αυτοβιογραφίας του Χάρι, που η ζωή του έγινε ταινία με τον Μπεν Άφλεκ;

Ποιος είναι ο ghostwriter της αυτοβιογραφίας του Χάρι, που η ζωή του έγινε ταινία με τον Μπεν Άφλεκ;

Ο Τζ. Ρ. Μόρινγκερ πέρα από την πιο πολυσυζητημένη αυτοβιογραφία των ημερών, έχει γράψει αυτή του τενίστα Αντρέ Αγκάσι, ενώ έχει στη συλλογή του και ένα βραβείο Πούλιτζερ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλοι μιλούν αυτές τις μέρες για το «Spare», την αυτοβιογραφία του Πρίγκιπα Χάρι, που με τις αποκαλύψεις της κοντεύει να δημιουργήσει…«διπλωματικό επεισόδιο» στο Παλάτι.

Όπως όμως συμβαίνει με κάθε αυτοβιογραφία διάσημου προσώπου, πίσω από τη συγγραφή της υπήρξε κάποιος που πέρασε ώρες με τον «ήρωα» του βιβλίου και έγραψε εκατοντάδες σελίδες σε πρώτο πρόσωπο με τη «φωνή» του: ο γνωστός και ως ghostwriter. 

Για την αυτοβιογραφία του Χάρι, λοιπόν, αυτός ήταν ο Τζ. Ρ. Μόρινγκερ, ο οποίος έχει διαγράψει ήδη πριν από αυτό μια αρκετά ενδιαφέρουσα πορεία. 

Λέγεται πως η γνωριμία του με τον Τζορτζ Κλούνεϊ ήταν αυτή που τον οδήγησε στο να γνωρίσει και τον Πρίγκιπα Χάρι και τελικά, να γίνει ο άνθρωπος που έγραψε την πιο πολυσυζητημένη βιογραφία που έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό. 

Η σχέση του Μόρινγκερ με το Χόλιγουντ, όμως, δεν σταματά εκεί. Το 2005, ο συγγραφέας κυκλοφόρησε τη δική του αυτοβιογραφία με τίτλο «The Tender Bear», στην οποία αφηγείται τα παιδικά του χρόνια στο Λονγκ Άιλαντ, ως παιδί μονογονεϊκής οικογένειας που μεγάλωσε με τη μητέρα του και βρήκε μια πατρική φιγούρα στο πρόσωπο του θείου του Τσάρλι. 

Το «The Tender Bear» έγινε τελικά ταινία το 2021, σε παραγωγή του Τζορτζ Κλούνεϊ, με τον Μπεν Άφλεκ να αναλαμβάνει τον ρόλο του θείου Τσάρλι. 

Η αυτοβιογραφία του Δούκα του Σάσεξ δεν είναι η πρώτη που γράφει ο Τζ. Ρ. Μόρινγκερ, μιας και πριν από αυτή, υπήρξε ghostwriter της αυτοβιογραφίας του κορυφαίου τενίστα Αντρέ Αγκάσι. Πριν αφοσιωθεί στη συγγραφή, ο Αμερικανός σπούδασε στο Γέιλ, ενώ έκανε και τη θητεία του στη δημοσιογραφία για λογαριασμό των Colorado, Los Angeles και New York Times. Μάλιστα, με το ρεπορτάζ του με τίτλο «Crossing Over» για του Los Angeles Times που δημοσιεύθηκε το 2000 κέρδισε και βραβείο Πούλιτζερ. 

Σύμφωνα με το Page Six, ο Τζ. Ρ. Μόρινγκερ αμοίφθηκε με ένα εκατομμύριο δολάρια για τη συγγραφή του «Spare».

Με πληροφορίες από το BBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT