Στους βραβευθέντες ο αρθρογράφος της «Κ» Αρης Αλεξανδρής 

Στους βραβευθέντες ο αρθρογράφος της «Κ» Αρης Αλεξανδρής 

Ο κ. Αλεξανδρής έλαβε το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου για το βιβλίο του «Πως ο Ιγνάτιος Καραθοδωρής έχασε τα πάντα» (εκδ. Μεταίχμιο).

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ποιητή Γιώργο Μαρκόπουλο απονεμήθηκε το Μεγάλο Τιμητικό Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Αναγνώστης, στην ετήσια τελετή απονομής που έγινε στο Μουσείο Μπενάκη. Ο κ. Μαρκόπουλος, βραβευμένος με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης (1999) και το Βραβείο Ιδρύματος Κώστα & Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών (2011) έχει κυκλοφορήσει επτά ποιητικές συλλογές, πεζά και μελέτες για την ποίηση των Κώστα Γ. Παπαγεωργίου, Γιάννη Βαρβέρη και Αντώνη Φωστιέρη. Με το Βραβείο «Νίκος Θέμελης» τιμήθηκε η Νάση Τουμπακάρη για το βιβλίο της «Μινόρε Μανές, Μυθιστορηματική ανάπλαση της μουσικής ζωής στη Σμύρνη, 1900-1922» (εκδ. Αγρα). Ανάμεσα στους βραβευθέντες είναι και ο συγγραφέας και συνεργάτης της «Κ» Αρης Αλεξανδρής (φωτογραφία). Ο κ. Αλεξανδρής έλαβε το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου για το βιβλίο του «Πως ο Ιγνάτιος Καραθοδωρής έχασε τα πάντα» (εκδ. Μεταίχμιο).

Το βραβείο Διηγήματος έλαβε ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης για το βιβλίο «Η νοσταλγία της απώλειας» (εκδ. Πατάκη). Η Γεωργία Συλλαίου τιμήθηκε με το βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο της «Ο δικός της καθρέφτης» (εκδ. Πόλις). Το βραβείο Δοκιμίου πήρε η Κατερίνα Κωστίου για το βιβλίο της «…ως όνομα ψιλόν – Η συγκρότηση και η λειτουργία του προσωπείου στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη» (εκδ. Νεφέλη), με το βραβείο Ποίησης τιμήθηκε ο Δημήτρης Πέτρου για την συλλογή «Εικοστός κόσμος» (εκδ. Πόλις). Το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου στην ποίηση έλαβε η ποιήτρια Νάντη Χατζηγεωργίου για τη συλλογή «Ηδη προς εξαφάνιση» (εκδ. Θίνες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT