Netflix: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Netflix: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Η ταινία «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2022 στο Netflix. Το πρώτο τρέιλερ παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετά χρόνια μετά τα εμπόδια που συνάντησε κατά τη διάρκεια ανάπτυξης, η νέα ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο «Πινόκιο» θα βρίσκεται τον Δεκέμβριο του 2022 στο Netflix. Το πρώτο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε παρουσιάζει μια πρωτότυπη εκδοχή του κλασικού ιταλικού παραμυθιού.

Ο Ντελ Τόρο («Nightmare Alley», «The Shape of Water», «Ο λαβύρινθος του Πάνα») διασκευάζει το παραμύθι στη μορφή ενός ιδιαίτερου μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων με ένα λαμπερό καστ να δανείζει φωνή στους χαρακτήρες.

Στο φιλμ συμμετέχουν οι: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ως Γρύλος, Ντέιβιντ Μπράντλεϊ ως Τζεπέτο και ο πρωτοεμφανιζόμενος Γκρέγκορι Μαν ως Πινόκιο. Επίσης ακούγονται οι Φιν Βόλφχαρντ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζον Τερτούρο, Ρον Πέρλμαν, Τιμ Μπλέικ Νέλσον, Μπερν Γκόρμαν, Κρίστοφ Βαλτς και Τίλντα Σουίντον.

«Θέλω να σας πω μια ιστορία», λέει ο γρύλος στο τρέιλερ. «Είναι μια ιστορία που μπορεί να νομίζετε ότι γνωρίζετε, αλλά τελικά δεν την γνωρίζετε. Βλέπετε, εγώ, ο Σεμπάστιαν Τζίμινι Κρίκετ, ήμουν εκεί. Για την ακρίβεια, έζησα, στην καρδιά του ξύλινου αγοριού».

Η ταινία διαδραματίζεται στην Ιταλία του 1930 και ο Ντελ Τόρο αφηγείται για ακόμα μια φορά το παραμύθι της ξύλινης κούκλας που ξαφνικά έρχεται στη ζωή, προς έκπληξη του ξυλογλύπτη πατέρα του. Ωστόσο, σε αντίθεση με την πρωτότυπη εκδοχή, ο Πινόκιο αυτού του φιλμ γρήγορα θα εμπλακεί σε μια σειρά από σκανταλιές που θα τον φέρον σε δύσκολη θέση με τον Τζεπέτο ο οποίος αγαπά τον γιο του αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι το «παιδί» του δεν έχει καλό χαρακτήρα όπως θα ήθελε.

«Καμία μορφή τέχνης δεν έχει επηρεάσει τη ζωή μου και τη δουλειά μου περισσότερο από τα κινούμενα σχέδια και κανένας χαρακτήρας δεν είχε τόσο βαθιά προσωπική σχέση μαζί μου όσο ο Πινόκιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δημοφιλής σκηνοθέτης. «Στην ιστορία μας, ο Πινόκιο είναι μια αθώα ψυχή με έναν αδιάφορο πατέρα που χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να κατανοήσει και ξεκινά ένα μοναδικό ταξίδι», συμπλήρωσε. «Ήθελα να κάνω αυτή την ταινία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Είμαι ευγνώμων που το Netflix μου έδωσε την ευκαιρία της ζωής μου να μεταφέρω τη δική μου εκδοχή,  της ξύλινης μαριονέτας που έγινε ένα αληθινό αγόρι».

Αυτό που δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο είναι πώς η νέα εκδοχή θα ισορροπήσει ανάμεσα στα στοιχεία παραμυθιού και τα σκοτεινά αληθινά γεγονότα τις δεκαετίας του ’30 όσον αφορά την αφήγηση. Το «Πινόκιο» σκηνοθετεί ο Μαρκ Γκούσταφσον με σενάριο των Ντελ Τόρο και Πάτρικ Μακχέιλ.

Με πληροφορίες από το Collider, το ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT