Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τορόντο: Μερικό μποϊκοτάζ στη ρωσική κινηματογραφική βιομηχανία

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τορόντο: Μερικό μποϊκοτάζ στη ρωσική κινηματογραφική βιομηχανία

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ανακοίνωσε μερικό μποϊκοτάζ στη ρωσική κινηματογραφική βιομηχανία, ενώ εκφράζει αλληλεγγύη στους ανθρώπους της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ανακοίνωσε μερικό μποϊκοτάζ στη ρωσική κινηματογραφική βιομηχανία, ενώ εκφράζει αλληλεγγύη στους ανθρώπους της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.  

Οι διοργανωτές του TIFF δήλωσαν ότι θα υποδεχθούν ανεξάρτητους Ρώσους κινηματογραφιστές στο φετινό φεστιβάλ, αλλά θα απαγορεύσουν τις επίσημες ρωσικές αντιπροσωπείες. Το TIFF στέκεται ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την κήρυξη του πολέμου. Ελπίζουμε σε μια γρήγορη επιστροφή στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και εκφράζουμε την υποστήριξή μας στον λαό της Ουκρανίας και σε εκείνους στη Ρωσία που αντιστέκονται σε αυτές τις επιθέσεις», ανέφερε το φεστιβάλ σε δήλωση, την Πέμπτη. 

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ σχεδόν σταμάτησαν να απαγορεύουν τα ανεξάρτητα ρωσικά φιλμ, πολλά από τα οποία χρηματοδοτούνται από τη ρωσική κυβέρνηση, από την επίσημη επιλογή τους κάθε Σεπτέμβριο ή τον προγραμματισμό τους όλο το χρόνο. «Ως καλλιτεχνική οργάνωση αφιερωμένη στη μεταμόρφωση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο μέσω του κινηματογράφου, υποστηρίζουμε τους καλλιτέχνες και την ελευθερία της έκφρασής τους. Το TIFF θα συνεχίσει να περιλαμβάνει ταινίες από ανεξάρτητους Ρώσους σκηνοθέτες στα προγράμματά του και όλο το χρόνο στο TIFF Bell Lightbox», γράφει η δήλωση.

«Το TIFF θα αναστείλει τη συμμετοχή κινηματογραφικών οργανισμών και μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζονται από το ρωσικό κράτος, καθώς και Ρώσων πολιτιστικών πρεσβευτών και αντιπροσωπειών που σχετίζονται με το φεστιβάλ μας», προσθέτει ο θεσμός. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ του Τορόντο πρόσθεσαν ότι «θα ενισχύσουν τις φωνές των Ουκρανών και ανεξάρτητων Ρώσων σκηνοθετών που συνεχίζουν να φωτίζουν την κατανόησή μας για τις συγκρούσεις στην περιοχή».

Αυτή η κίνηση ακολουθεί μια σειρά ενεργειών της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας που υποστηρίζουν την Ουκρανία, με εταιρείες να επιβάλλουν ολοένα περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία μετά την εισβολή. Το Φεστιβάλ Καννών είπε ότι δεν θα καλωσόριζε καμία ρωσική αντιπροσωπεία ή κάποιον που σχετίζεται με τη ρωσική κυβέρνηση, στη φετινή εκδήλωση τον Μάιο. 

Με πληροφορίες από το The Hollywood Reporter 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT