Τζέιν Κάμπιον: Η συγγνώμη για το «απερίσκεπτο σχόλιο» στις αδερφές Σερένα και Βίνους Γουίλιαμς

Τζέιν Κάμπιον: Η συγγνώμη για το «απερίσκεπτο σχόλιο» στις αδερφές Σερένα και Βίνους Γουίλιαμς

Η Τζέιν Κάμπιον ζήτησε συγγνώμη για ένα αμφιλεγόμενο σχόλιο που έκανε για τις τενίστριες και αδερφές Σερένα και Βένους Γουίλιαμς καθώς παρέλαβε το βραβείο Σκηνοθεσίας στα Critics Choice Awards

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τζέιν Κάμπιον ζήτησε συγγνώμη για ένα αμφιλεγόμενο σχόλιο που έκανε για τις τενίστριες και αδερφές Σερένα και Βίνους Γουίλιαμς καθώς παρέλαβε το βραβείο Σκηνοθεσίας κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων της Ένωσης Σωματείου Κινηματογράφου (Critics Choice Awards) που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε Λος Άντζελες και Λονδίνο.

Κατά την παραλαβή του βραβείου για τη σκηνοθεσία της «Εξουσίας του Σκύλου», η Κάμπιον είπε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που βρίσκεται σε μια αίθουσα με τόσο σπουδαίες γυναίκες και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις δύο σταρ του τένις. Οι αδερφές Γουίλιαμς βρίσκονταν ανάμεσα στους προσκεκλημένους για να υποστηρίξουν την ταινία «King Richard» για την οποία ο Γουίλ Σμιθ κέρδισε το βραβείο «Α’ Ανδρικού Ρόλου».

Η πολυβραβευμένη σκηνοθέτις και υποψήφια για Όσκαρ για την ταινία «Η Εξουσία του Σκύλου», αναφέρθηκε στους συνυποψήφιους της κατηγορίας ή «τους άνδρες» όπως τους αποκάλεσε. Η Κάμπιον ήταν η μοναδική γυναίκα υποψήφια για το βραβείο Σκηνοθεσίας. Κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου της, λοιπόν, είπε: «Βίνους και Σερένα, είστε φαινόμενο. Ωστόσο, δεν παίζετε ενάντια στους άνδρες, όπως εγώ».

Το σχόλιο πυροδότησε κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγες ώρες αργότερα, η Κάμπιον είπε σε δήλωσή της: «Έκανα ένα απερίσκεπτο σχόλιο εξισώνοντας αυτό με το οποίο ασχολούμαι στον κινηματογραφικό χώρο με όσα έχουν καταφέρει η Σερένα και Βίνους Γουίλιαμς στην καριέρα τους. Δεν είχα σκοπό να υποτιμήσω αυτές τις δύο θρυλικές μαύρες γυναίκες και αθλήτριες παγκόσμιας κλάσης». Και συνέχισε: «Είναι γεγονός ότι οι αδερφές Γουίλιαμς έχουν, στην πραγματικότητα, αγωνιστεί εναντίον ανδρών (συμπαικτών) εντός και εκτός γηπέδου, έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη και άνοιξαν τις πόρτες για όλα αυτά που είναι πιθανά για τις γυναίκες στον κόσμο. Το τελευταίο πράγμα που δεν θα ήθελα ποτέ να κάνω είναι να μειώσω σπουδαίες γυναίκες, τις αγαπώ. Τα επιτεύγματά τους είναι τεράστια και αποτελούν έμπνευση. Σερένα και Βίνους, ζητώ συγγνώμη και “γιορτάζω” όλα αυτά που έχετε καταφέρει».

Το φιλμ «Η Εξουσία του Σκύλου» είναι υποψήφιο για 12 Όσκαρ. Η 94η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2022. 

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT