Ο Ρόμπερτ Ίγκερς μιλάει για το πολυσυζητημένο remake του «Νοσφεράτου» και τον ρόλο που θα έπαιζε ο Χάρι Στάιλς

Ο Ρόμπερτ Ίγκερς μιλάει για το πολυσυζητημένο remake του «Νοσφεράτου» και τον ρόλο που θα έπαιζε ο Χάρι Στάιλς

«Αναρωτιέμαι αν το φάντασμα του Μουρνάου μου λέει να σταματήσω» λέει ο σκηνοθέτης για το κινηματογραφικό του πρότζεκτ που μέχρι στιγμής έχει ναυαγήσει εις διπλούν

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η νέα ταινία του Ρόμπερτ Ίγκερς «Ο Άνθρωπος Απ’ Τον Βορρά» να έχει μόλις κυκλοφορήσει σε αρκετές χώρες του κόσμου (η διανομή της στις ελληνικές αίθουσες αναμένεται στις 21/4), ωστόσο, πολλοί μιλούν για την…«επόμενη» ταινία του.

Όπως φαίνεται ο Αμερικανός σκηνοθέτης έχει κάνει κάποια βήματα για το remake του «Νοσφεράτου» (1922) του Φ.Β. Μουρνάου, το οποίο βέβαια για την ώρα έχει παγώσει.

Σε συνέντευξή του στο IndieWire και τον Έρικ Κον ο σκηνοθέτης του «Φάρου» μίλησε εκτενώς για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, βάζοντας συγχρόνως μια τάξη στα πράγματα. Όπως στο θέμα της ανάμειξης του Χάρι Στάιλς στην ταινία, μιας και τον περασμένο μήνα συζητήθηκε αρκετά η αποχώρησή του από το καστ με πολλούς λανθασμένα να είχαν υποθέσει πως ο Στάιλς θα αναλάμβανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του βαμπίρ. 

Ο Ίγκερς έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως ο κεντρικός ρόλος δεν προοριζόταν ποτέ για τον 28χρονο μουσικό. Αντιθέτως, αυτός θα αναλάμβανε τον ρόλο του Χάτερ. 

Παρ’ όλα αυτά, το πράγματα γενικότερα δε μοιάζουν ενθαρρυντικά για το εν λόγω κινηματογραφικό πρότζεκτ, με τον σκηνοθέτη του να λέει πως αυτό «έχει καταρρεύσει δύο φορές». 

Μέχρι και…«καταραμένο» χαρακτήρισε ο Ρόμπερτ Ίγκερς το ενδεχόμενο remake του, σχολιάζοντας: «Έχω προσπαθήσει τόσο σκληρά. Κι απλά αναρωτιέμαι αν το φάντασμα του Μουρνάου μου λέει “Πρέπει να σταματήσεις”».

Για την ιστορία, το «Νοσφεράτου» του Φ.Β. Μουρνάου που βασίστηκε στο βιβλίο «Δράκουλας» (1897) του Μπραμ Στόκερ και κυκλοφόρησε το 1922 θεωρείται ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του Γερμανικού Εξπρεσιονισμού, αλλά και ένα από τα αριστουργήματα της βωβής περιόδου του κινηματογράφου γενικότερα.

Ο Δράκουλας έχει γνωρίσει πολλές και διαφορετικές κινηματογραφικές εκδοχές (του Μουρνάου ήταν η πρώτη), πάντως συγκεκριμένα η ταινία του σκηνοθέτη του Γερμανικού Εξπρεσιονισμού έχει γνωρίσει ήδη ένα remake, αυτό του 1979 δια χειρός Βέρνερ Χέρζογκ. 

Πάντως ο Ίγκερς δε δίστασε να κριτικάρει το remake του Γερμανού σκηνοθέτη: «Η ταινία του Χέρζογκ -κι αγαπώ τον Χέρζογκ, είναι ένας από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες- νιώθω πως είναι άνιση. […] Αλλά την ίδια στιγμή λόγω της γερμανικής ιστορίας και της ιστορίας του γερμανικού σινεμά, ήταν το σωστό να κάνει αυτή την ταινία και χρειαζόταν να την κάνει. Ίσως ο Μουρνάου μου λέει ότι εγώ δεν έχω το δικαίωμα». 

Με πληροφορίες από το IndieWire

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT