Σε δημοπρασία βγαίνει φόρεμα της Τζούντι Γκάρλαντ από τον «Μάγο του Οζ»

Σε δημοπρασία βγαίνει φόρεμα της Τζούντι Γκάρλαντ από τον «Μάγο του Οζ»

Για να το αποκτήσετε δε θα χρειαστεί να πάτε «Somewhere over the rainbow»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από περίπου έναν χρόνο, στο Benjamin T. Rome School of Music, Drama, and Art του Καθολικού Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον βρέθηκε ένα κουτί από παπούτσια, μέσα στο οποίο υπήρχε ένα φόρεμα. 

Δεν ήταν βέβαια ένα τυχαίο φόρεμα, αλλά ένα από αυτά που φόρεσε η Τζούντι Γκάρλαντ στην κλασική ταινία του 1939 «Ο Μάγος του Οζ». Το ρούχο πέρασε στα χέρια του πανεπιστημίου τη δεκαετία του ‘70 και θεωρούταν χαμένο εδώ και δεκαετίες. 

Τώρα το φόρεμα της κινηματογραφικής Ντόροθυ βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Μπόναμς στην κατηγορία «Classic Hollywood: Film and Television» και τα έσοδα θα πάνε υπέρ του πανεπιστημίου. 

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, η τιμή του φορέματος αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ 800.000 και 1.200.000 δολαρίων. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αντικείμενο από τη συγκεκριμένη ταινία πωλείται έναντι κάποιου αστρονομικού ποσού. Το 2014 το κοστούμι του Δειλού Λιονταριού πωλήθηκε για πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2015 ένα άλλο φόρεμα της Ντόροθυ από την ταινία «κλείδωσε» στο 1,5 εκατομμύριο. 

Η δημοπρασία θα γίνει στις 24 Μαΐου στο Λος Άντζελες.

Με πληροφορίες από το CNN.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT