75o Φεστιβάλ Καννών: 12λεπτο χειροκρότημα για το νοτιοκορεάτικο «Broker»

75o Φεστιβάλ Καννών: 12λεπτο χειροκρότημα για το νοτιοκορεάτικο «Broker»

Μετά το «Elvis», άλλη μια ταινία που προβλήθηκε στην Κρουαζέτ και το κοινό δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του γι’ αυτήν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την προβολή του «Elvis», την αυτοβιογραφική δηλαδή ταινία για τον Έλβις Πρίσλεϊ που σκηνοθέτησε ο Μπαζ Λούρμαν, με τον Όστιν Μπάτλερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το κοινό του Φεστιβάλ των Καννών δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, χειροκροτώντας όρθιο για 12 ολόκληρα λεπτά.

Αυτό ήταν και το χειροκρότημα μεγαλύτερης διάρκειας στην φετινή διοργάνωση. Ως τώρα, που μια ακόμα ταινία χειροκροτήθηκε επί 12 λεπτά. 

Πρόκειται για το νοτιοκορεάτικο «Broker», με πρωταγωνίστρια την τραγουδίστρια και ηθοποιό IU. Το «Broker» είναι επίσης η πρώτη κορεάτικη ταινία του Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε-έντα. 

Το κύριο καστ της ταινίας έδωσε το παρόν στην πρεμιέρα της ταινίας στις Κάννες.

Μιλώντας για την ταινία μετά την προβολή, ο Κόρε-εντα είπε: «Ήταν μεγάλη πρόκληση να γυρίσω αυτό το φιλμ εν μέσω της πανδημίας της Covid-19, αλλά είμαι ευγνώμων στη σκληρά εργαζόμενη ομάδα [πίσω από το Broker] και σε όλους τους άλλους που βοήθησαν και πρόβαλαν την ταινία».

Η ταινία ακολουθεί τον Σανγκ-γιουν που δημιουργεί ένα παιδικό κουτί, στο οποίο γονείς μπορούν να αφήσουν ανώνυμα τα μωρά τους για να βρουν νέους γονείς.

Αυτοχαρακτηριζόμενος ως «μεσίτης» καλής θέλησης, ο Σανγκ-γιουν συνεργάζεται με τον Ντονγκ-σο και συναντούν τη Σο-γιουνγκ, η οποία αφήνει το δικό της μωρό στο κουτί. Δύο ντετέκτιβ στρέφονται κατά του «μεσίτη» αποφασισμένοι να αποκαλύψουν την επιχείρηση.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT