Ο Πολ Χάγκις, σκηνοθέτης του «Crash», συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση

Ο Πολ Χάγκις, σκηνοθέτης του «Crash», συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Καναδός σκηνοθέτης συνελήφθη στην Νότια Ιταλία

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πόλη Οστούνι της Νότιας Ιταλίας συνελήφθη ο σκηνοθέτης Πολ Χάγκις, ύστερα από κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και πρόκληση σωματικών βλαβών από γυναίκα της οποίας η ταυτότητα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. 

Όπως έγινε γνωστό από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης φέρεται να εξανάγκασε μία γυναίκα, που δεν ήταν Ιταλίδα, σε σεξουαλικές περιπτύξεις στις δύο ημέρες που ο Χάγκις βρέθηκε στην πόλη Οστούνι για κάποια masterclasses στο Allora Fest. 

Σύμφωνα με τις ιταλικές αστυνομικές αρχές, το φερόμενο ως θύμα κακοποιήθηκε από τον Καναδό σκηνοθέτη, ο οποίος την μετέφερε στην συνέχεια στο αεροδρόμιο Papola Casale στο Μπρίντιζι τα ξημερώματα, ενώ η ίδια βρισκόταν σε «ασταθή σωματική και ψυχολογική κατάσταση». 

Η γυναίκα, όσο βρισκόταν σε ταραγμένη κατάσταση, δέχτηκε κάποιες πρώτες βοήθειες από το προσωπικό και την αστυνομία του αεροδρομίου, για να μεταβεί στην συνέχεια σε κινητή αστυνομική μονάδα και μετά στο νοσοκομείο, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο στην Ιταλία σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Ο νομικός εκπρόσωπος του Πολ Χάγκις δήλωσε σχετικά: «Σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, δεν μπορώ να συζητήσω την κατάθεση. Είμαι βέβαιος πως όλες οι κατηγορίες προς τον τον κύριο Χάγκις θα απορριφθούν. Είναι απολύτως αθώος και πρόθυμος να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές, ώστε η αλήθεια να αποκαλυφθεί σύντομα». 

Το Allora Fest, με την σειρά του, απέσυρε κάθε είδους συμμετοχή του σκηνοθέτη στο φεστιβάλ και εξέφρασε την στήριξή του απέναντι στην φερόμενη ως θύμα γυναίκα. 

Ο Πολ Χάγκις έχει γράψει το σενάριο του «Million Dollar Baby» (2004) του Κλιντ Ίστγουντ, ενώ την ίδια χρονιά, σκηνοθέτησε και υπέγραψε το «Crash», μια ταινία που του χάρισε δύο Όσκαρ, και στην οποία, υπάρχει, μεταξύ άλλων, μια σκηνή στην οποία ένας αστυνομικός (Ματ Ντίλον) κακοποιεί σεξουαλικά μία μαύρη γυναίκα (Θάντι Νιούτον).

Το 2018 η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Χάλι Μπριστ μήνυσε τον Πολ Χάγκις για βιασμό της από τον σκηνοθέτη το 2013. Ύστερα από αυτήν την μήνυση, τρεις ακόμα γυναίκες υποστήριξαν πως δέχθηκαν σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφόρα από τον άνδρα, με την δίκη να μην έχει προχωρήσει ακόμη, λόγω καθυστερήσεων που οφείλονταν στην πανδημία. 

Με πληροφορίες από το Variety. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT