Τo Netflix ίσως γίνει πιο επιλεκτικό εκτιμά η Τζέιν Κάμπιον

Τo Netflix ίσως γίνει πιο επιλεκτικό εκτιμά η Τζέιν Κάμπιον

Η σκηνοθέτις της «Εξουσίας του Σκύλου» παραμένει ωστόσο αισιόδοξη για δικά της μελλοντικά πρότζεκτ στον streaming κολοσσό

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελευταία απονομή Όσκαρ η Τζέιν Κάμπιον είδε την ταινία της, «Η Εξουσία του Σκύλου» να μετρά 12 υποψηφιότητες και να κερδίζει τελικά 1 χρυσό αγαλματίδιο που πήγε στην ίδια την Κάμπιον για την σκηνοθεσία της ταινίας. 

«Η Εξουσία του Σκύλου» ήταν μια παραγωγή του Netflix και η σκηνοθέτις σε πρόσφατη συνέντευξή της στο BBC παραδέχτηκε πως δεν θα είχε καταφέρει να κάνει την ταινία χωρίς την βοήθεια του streaming κολοσσού. 

Συγχρόνως, η Κάμπιον έκανε και ένα σχόλιο για το μέλλον του Netflix, εκτιμώντας πως η πλατφόρμα μπορεί να γίνει πιο επιλεκτική στα πρότζεκτ που παίρνει, αφού έχει δει 200.000 συνδρομητές της να πατούν το κουμπί του «unsubscribe». Είπε συγκεκριμένα: «Πιστεύω πως πρόκειται να γίνουν πιο επιλεκτικοί με άλλα πρότζεκτ ή ίσως, και είναι λυπηρό, να μην παίρνουν το ρίσκο με ανθρώπους που δεν είναι ονόματα». 

Η ίδια πάντως, πιστεύει πως δεν θα έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με το Netflix ξανά για νέες της δουλειές στο μέλλον, κάτι που εξηγεί: «Δεν νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο αν ήθελα να κάνω κάτι γιατί έχω θεμελιώσει μία σχέση και είναι φοβερά πιστοί».

Όσο για το budget της ταινίας, όταν η Τζέιν Κάμπιον ρωτήθηκε αν πράγματι ισχύει ότι η ταινία κόστισε 30 εκατομμύρια δολάρια, εκείνη απάντησε: «Δεν μου προσέφεραν τόσα πολλά, θα ήταν ωραία. Μου έδωσαν κάτι κοντά σε αυτό και όχι, η ταινία δεν θα είχε γίνει χωρίς αυτούς, γιατί την προωθήσαμε στην αγορά και υπήρχαν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν. Αλλά είχαμε βγάλει το budget και οι μόνοι που μπορούσαν να φτάσουν κοντά σε αυτό ήταν οι άνθρωποι του Netflix». 

Με πληροφορίες από το BBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT