Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα σινεμά θα παραμείνουν κλειστά ή θα προβάλουν την τελετή την ημέρα της κηδείας στη Βρετανία

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα σινεμά θα παραμείνουν κλειστά ή θα προβάλουν την τελετή την ημέρα της κηδείας στη Βρετανία

Περίπου 150 αίθουσες της χώρας αναμένεται να προβάλλουν την κηδεία της Βασίλισσας με ελεύθερη είσοδο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ και το εθνικό πένθος που έχει κηρυχθεί στην Βρετανία, επηρεάζει αρκετές λειτουργίες της χώρας, τόσο κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος της σωρού της μονάρχη, όσο και φυσικά την ημέρα της κηδεία της, δηλαδή τη Δευτέρα 19/9 (άλλωστε, το Μπάκιγχαμ εξέδωσε ολόκληρο «οδηγό εθνικού πένθους»).

Και οι κινηματογραφικές αίθουσες, με τη σειρά τους, θα κάνουν αναπροσαρμογές για την ημέρα της κηδείας της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας. Έτσι, τη Δευτέρα, οι κινηματογράφοι στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε θα παραμείνουν κλειστοί, είτε θα προβάλλουν την κηδεία της Ελισάβετ δωρεάν. 

Οι περισσότερες αίθουσες, λοιπόν, θα παραμείνουν κλειστές, όπως αυτές των αλυσίδων Odeon, Cineworld, Picturehouse, Showcase, BFI και The Light. Από την άλλη, τα σινεμά των Vue, Curzon, Reel, Savoy, Arc, Picturedrome, αλλά και κάποιες μικρότερες αίθουσες πρόκειται να αναμεταδώσουν την κηδεία, με ελεύθερη είσοδο. Σύμφωνα με το Variety, την τελετή θα προβάλλουν περίπου 150 αίθουσες. 

Επιπλέον, το κινηματογραφικό φεστιβάλ του BFI στο Λονδίνο, που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη Δευτέρα 19/9 ακυρώθηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών. 

Υπενθυμίζεται πως η κηδεία της Ελισάβετ θα γίνει στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ τη Δευτέρα στις 11:00 τοπική ώρα και το παρόν αναμένεται να δώσουν γύρω στα 2.000 άτομα.

Με πληροφορίες από το Variety και το BBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT