«Athena» στο Netflix: Ο Ρομέν Γαβράς αποκαλύπτει πώς γυρίστηκε η πρώτη σεκάνς (βίντεο)

«Athena» στο Netflix: Ο Ρομέν Γαβράς αποκαλύπτει πώς γυρίστηκε η πρώτη σεκάνς (βίντεο)

Ο σκηνοθέτης του «Athena» δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο που δείχνει λεπτομερείς εικόνες από τα γυρίσματα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από μερικές ημέρες, η πλατφόρμα του Netflix πρόσθεσε στην ταινιοθήκη της το νέο φιλμ του Ρομέν Γαβρά με τίτλο «Athena». 

Πρόκειται για την τρίτη ταινία του σκηνοθέτη, η οποία έχει πολιτική χροιά και είναι γεμάτη δράση από την αρχή μέχρι το τέλος. Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι τέσσερα αδέρφια αραβικής καταγωγής. Μετά τον τραγικό θάνατο του νεότερου αδερφού σε αδιευκρίνιστες συνθήκες, η ζωή των τριών μεγαλύτερων αδερφών θα γίνει χαοτική. Θα ξεκινήσει μια μεγάλη εξέγερση σε ένα υποβαθμισμένο προάστειο της Γαλλίας και η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου. 

Καθ’όλη τη διάρκεια της ταινίας, η κάμερα κινείται με γρήγορο ρυθμό με αποτέλεσμα ο θεατής να μην παίρνει ανάσα από τις εξελίξεις. Ειδικά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο, είναι έντονο και πυκνό όσον αφορά τα όσα συμβαίνουν σε κάθε σκηνή, με πολλούς θεατές να αναρωτιούνται πώς γυρίστηκε αυτή η σεκάνς. 

Ο σκηνοθέτης του «Athena» δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο που δείχνει λεπτομερείς εικόνες από τα γυρίσματα. Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 45 δευτερολέπτων, παρακολουθούμε τους κάμεραμεν και άλλους συντελεστές να βρίσκονται γύρω από τους ηθοποιούς – άλλοτε σε απόσταση αναπνοής αλλά και από μακριά με τη χρήση κινηματογραφικού εξοπλισμού – ώστε να αποδώσουν καλύτερα την αρχή της εξέγερσης και να δημιουργηθεί αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα λίγο πριν τους τίτλους αρχής.

«Χρειάστηκαν πρόβες όπως αυτές που κάνουμε στο θέατρο για σχεδόν δύο μήνες, κυρίως με τους πρωταγωνιστές. Επειτα ήρθαν περίπου 300 κομπάρσοι για να μπουν και εκείνοι στο σύνολο. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους ηθοποιούς και στην κάμερα, είναι σαν χορός», δήλωνε ο Γαβράς σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Κ (25.09.2022). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT