«The Good Nurse»: Η αληθινή ιστορία πίσω από το νέο θρίλερ του Netflix

«The Good Nurse»: Η αληθινή ιστορία πίσω από το νέο θρίλερ του Netflix

Οι εγκληματικές ενέργειες και τα γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη του περιβόητου κατά συρροή δολοφόνου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τσαρλς Κάλεν είναι ένας πρώην νοσοκόμος ο οποίος εργαζόταν σε νοσοκομεία στο Νιού Τζέρσεϊ και την Πενσυλβανία όπου βοηθούσε στις επεμβάσεις και φρόντιζε ασθενείς. Όμως γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι στην πραγματικότητα ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος. 

Κατά τη διάρκεια της 16ετούς καριέρας του, πιστεύεται ότι ο Κάλεν δολοφόνησε περίπου 400 ανθρώπους συνολικά: τους χορηγούσε κρυφά σε δόσεις ινσουλίνης και διγοξίνης. Η ιστορία του πώς οι εγκληματικές του ενέργειες αποκαλύφθηκαν, παρουσιάζεται στη νέα ταινία του Netflix, «The Good Nurse» (Η Καλή Νοσοκόμα). Στο θρίλερ, το οποίο είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Τσαρλς Γκρέιμπερ, πρωταγωνιστούν οι Έντι Ρεντμέιν στο ρόλο του Κάλεν και η Τζέσικα Τσαστέιν ως η συνάδερφός του και νοσοκόμα Έιμι.  

Αντί να εστιάσει στα πρώτα εγκλήματα του Κάλεν, το «The Good Nurse» εστιάζει στην αρχή του τέλους του περιβόητου δολοφόνου. Ο ίδιος είχε μια μακρά ιστορία απολύσεων από νοσοκομεία στα οποία εργαζόταν, αλλά η πραγματική «πτώση» ξεκίνησε όταν η Έιμι άρχισε να υποπτεύεται τον ρόλο του Τσαρλς πίσω από τους αναπάντεχους θανάτους. 

Τα περιστατικά και η έρευνα της αστυνομίας

Λίγο μετά τη πρόσληψη σε κάθε νοσοκομείο, οι ασθενείς των οποίων η κατάσταση της υγείας ήταν σταθερή, πέθαιναν κάτω από ύποπτες συνθήκες. Ενδεικτικά, μια γυναίκα που αναρρώνει από αλλεργική αντίδραση και μόλις έχει γνωρίσει τον έρωτά της στα 77 χρόνια, χάνει ξαφνικά τη ζωή της. Μια νέα μητέρα που επιβίωσε από ατύχημα, πεθαίνει εξίσου αναπάντεχα όπως και πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν σε στάδιο ανάρρωσης. Επτά εβδομάδες αργότερα, το νοσοκομείο καλεί τις τοπικές αρχές που ξεκινούν έρευνα σχετική με τους μυστηριώδεις θανάτους. 

Η Έιμι συνεργάζεται με την αστυνομία ώστε να αποκαλύψει στοιχεία που θα αποδείξουν ότι ο Κάλεν είναι ένοχος. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου που είχαν οι δυό τους και κατέληξε σε καβγά, εκείνη φορούσε κοριό. Η σκηνή συνέβη στην πραγματικότητα και οι συντελεστές της ταινίας τη μετέφεραν στη μεγάλη οθόνη ως γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη του Κάλεν. 

Όταν ρωτήθηκε για το τι τον οδήγησε στη δολοφονία εκατοντάδων ανθρώπων οι οποίοι τον εμπιστεύονταν, ο Κάλεν στο φιλμ απαντά: «Δεν με σταμάτησαν». Στην πραγματικότητα, ισχυρίστηκε ότι διέπραξε τις δολοφονίες από οίκτο. 

Ο Κάλεν ομολόγησε τελικά την ενοχή του σε 22 κατηγορίες για φόνο στο Νιού Τζέρσεϊ και σε επτά στην Πενσυλβανία, καθώς και σε έξι κατηγορίες για απόπειρα φόνου. 

Γνωστός με το ψευδώνυμο «Άγγελος του Θανάτου», ο Τσαρλς Κάλεν εκτίει αυτή τη στιγμή ποινή ισόβιας κάθειρξης στην κρατική φυλακή του Νιου Τζέρσεϊ. 

Με πληροφορίες από το TIME 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT