Τζέμις Κάμερον: Γιατί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο παραλίγο να χάσει τον ρόλο στον «Τιτανικό»

Τζέμις Κάμερον: Γιατί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο παραλίγο να χάσει τον ρόλο στον «Τιτανικό»

Σε πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό GQ, ο Κάμερον αποκάλυψε ότι αρχικά σκεφτόταν την Γκουίνεθ Πάλτροου για το ρόλο της Ρόουζ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οσκαρική ταινία «Τιτανικός» από το 1997 ήταν αναμφισβήτητα ένα μεγάλο στοίχημα για τον Τζέιμς Κάμερον. Όχι μόνο όσον αφορά τα γυρίσματα αλλά και τους κατάλληλους ηθοποιούς που ο σκηνοθέτης έψαχνε για τους πρωταγωνιστές του. 

Σε πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό GQ, ο Κάμερον αποκάλυψε ότι αρχικά σκεφτόταν την Γκουίνεθ Πάλτροου για τον ρόλο της Ρόουζ μέχρι που γνώρισε την Κέιτ Γουίνσλετ, την οποία χαρακτήρισε ως «φανταστική». Όσον για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι ήταν στις πρώτες επιλογές του. 

«Στο δοκιμαστικό με τον Λίο, όλοι γοητεύτηκαν και τότε του είπα “ας δούμε πώς θα είναι η χημεία σου με την Κέιτ”». Οταν ο Ντι Κάπριο αρνήθηκε να κάνει δοκιμαστικό τεστ με την Γουίνσλετ, ο Κάμερον του έσφιξε το χέρι λέγοντας: «Ευχαριστώ που ήρθες».

Στη συνέχεια ο σκηνοθέτης εξήγησε στον Ντι Κάπριο ότι ο Τιτανικός ήταν μία «τεράστια παραγωγή που θα είχε διάρκεια δύο χρόνων. Οπότε δεν πρόκειται να πάρω κάποια λάθος απόφαση όσον αφορά το κάστινγκ… ή θα διαβάσεις ή δεν θα πάρεις τον ρόλο». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ντι Κάπριο δέχτηκε τελικά να διαβάσει το σενάριο, όμως ο τρόπος που διάβαζε υποδήλωνε την άρνησή του στο δοκιμαστικό. «Μέχρι που νευρίασα και του είπα “οκ, τώρα θέλω δράση” και ξαφνικά, μεταμορφώθηκε στον Τζακ», κατέληξε ο Κάμερον.

Με πληροφορίες από το GQ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT