Κίνα: «Πράσινο φως» σε προβολές ταινιών της Marvel

Κίνα: «Πράσινο φως» σε προβολές ταινιών της Marvel

Οι κυκλοφορίες διεθνών ταινιών εγκρίνονται ή απορρίπτονται από τις ρυθμιστικές αρχές της Διεύθυνσης Κινηματογράφου της Κίνας για λόγους λογοκρισίας ή για «προστασία» της εγχώριας κινηματογραφικής βιομηχανίας - Φαίνεται πως αυτό αλλάζει

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα σταματά την απαγόρευση προβολής ταινιών του στούντιο της Marvel μετά από 3,5 χρόνια όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian. 

Επομένως, ταινίες όπως οι «Black Panther: Wakanda Forever» και «Ant-Man and The Wasp: Quantumania» αναμένεται να παρουσιαστούν τον Φεβρουάριο, μετά την κινεζική Πρωτοχρονιά. Οι δύο αυτές ταινίες σηματοδοτούν τις πρώτες κυκλοφορίες της Marvel στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως. Η τελευταία ταινία που είχε προβληθεί στους κινηματογράφους της χώρας ήταν το 2019 και το «Avengers: Endgame».

Οι κυκλοφορίες διεθνών ταινιών εγκρίνονται ή απορρίπτονται από τις ρυθμιστικές αρχές της Διεύθυνσης Κινηματογράφου της Κίνας (CFA) για λόγους λογοκρισίας ή για «προστασία» της εγχώριας κινηματογραφικής βιομηχανίας. Οι λόγοι αποκλεισμού της Marvel δεν διευκρινίστηκαν ποτέ. Αναλυτές, ωστόσο, έχουν δώσει κατά καιρούς μία σειρά από εξηγήσεις, όπως για παράδειγμα η παρουσία ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρων, τα σύμβολα αμερικανικού πατριωτισμού, αλλά και η πρόσληψη της σκηνοθέτιδος Κλοέ Ζάο, η οποία έχει επικρίνει σε συνεντεύξεις τη χώρα της. 

Αλλά πρόσφατα η Κίνα άλλαξε συμπεριφορά προς το Χόλιγουντ όταν επέτρεψε την πρεμιέρα της ταινίας του Τζέιμς Κάμερον «Avatar: The Way of Water» να πραγματοποιηθεί την περίοδο των δακοπών για το νέο σεληνιακό έτος της Κίνας, κάτι που συνήθως επιτρέπεται μόνο στις κινεζικές κινηματογραφικές παραγωγές. Μέχρι στιγμής, η ταινία έχει ξεπεράσει τα 220 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Με πληροφορίες από το το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT