Θετικά σχόλια της Le Monde για την ταινία της Αρασέλης Λαιμού, «Αγία Εμυ»

Θετικά σχόλια της Le Monde για την ταινία της Αρασέλης Λαιμού, «Αγία Εμυ»

Πρόκειται για τη βραβευμένη πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ελληνίδας σκηνοθέτριας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην «Αγία Εμυ», τη βραβευμένη πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ελληνίδας σκηνοθέτριας Αρασέλης Λαιμού, έκανε αφιέρωμα η γαλλική εφημερίδα Le Monde γράφοντας θετικά σχόλια για το κινηματογραφικό πρότζεκτ. 

Με τίτλο «Αγία Εμυ: ο μυστικισμός της εφηβείας», το δημοσίευμα αναφέρει: «Με μια πρωτοτυπία που δεν μαντεύουμε αμέσως, η ταινία αφορά σε μια μυστηριώδη νεαρή κοπέλα που ζει στη σκιά μιας μεγαλύτερης αδερφής, κατά τρόπο που παραπέμπει στον Μπράιαν Ντε Πάλμα». Η εφημερίδα τονίζει ότι «το φιλμ, του οποίου οι χαρακτήρες ανήκουν στην φιλιππινέζικη κοινότητα της Αθήνας, παρακολουθεί την εφηβεία από τη γωνία του μυστικιστικού στίγματος. Η Αγία Εμυ συνωμοτεί για να διαδώσει μια παράξενη αίσθηση, που δεν έχει να κάνει μόνο με την άχαρη ηλικία, αλλά και με την “ξένη” κατάσταση που βιώνει η ηρωίδα της», σημειώνει η εφημερίδα.

Επιπλέον, γράφει: «Η ταινία ξετυλίγεται σε πολλές κατευθύνσεις, εισάγοντας συνεχώς νέους χαρακτήρες. Εκεί οφείλεται η ομορφιά της ταινίας, χωρίς υπερβολές ή εντυπωσιασμούς». 

Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: «H Έμυ νιώθει ξένη μέσα στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά, που έχει καλωσορίσει με θέρμη την αδερφή της, την Τερέζα. Οταν η Τερέζα μένει έγκυος, η Έμυ έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της».

Με πληροφορίες από τη Le Monde, το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT