«Η Μικρή Γοργόνα»: Γιατί αλλάζουν οι στίχοι σε δύο τραγούδια του live-action ριμέικ

«Η Μικρή Γοργόνα»: Γιατί αλλάζουν οι στίχοι σε δύο τραγούδια του live-action ριμέικ

Ολα οσα ανέφερε ο συνθέτης Αλαν Μένκεν για τη νέα κινηματογραφική μεταφορά της κλασικής ταινίας της Ντίσνεϊ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κλασική animated ταινία της Ντίσνεϊ «Η Μικρή Γοργόνα» από το 1989, μεταφέρεται ξανά στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά σε ένα live-action ριμέικ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Vanity Fair, ο συνθέτης Αλαν Μένκεν – ο οποίος είναι γνωστός για τη δημιουργία μερικών από τα πιο εμβληματικά σάουντρακ ταινιών της Ντίσνεϊ – ανάμεσά τους και «Η Μικρή Γοργόνα» – αποκάλυψε ότι παράλλαξε κάποιους από τους στίχους σε δύο τραγούδια που θα ακουστούν στη νέα κινηματογραφική μεταφορά. Κι αυτό, επειδή επιθυμεί να δώσει έμφαση στα θέματα της συγκατάθεσης και δύναμης των κοριτσιών. 

«Υπάρχουν κάποιες αλλαγές στους στίχους του “Kiss the Girl” επειδή ο κόσμος έχει αποκτήσει ευαισθησία σχετικά με την ιδέα ότι ο πρίγκιπας Ερικ θα πίεζε την Αριελ (για να τη φιλήσει)». 

Ο Μένκεν είπε επίσης ότι διόρθωσε μερικές φράσεις και στο τραγούδι “Poor Unfortunate Souls”. Οι στίχοι που άλλαξε «ίσως να κάνουν τα μικρά κορίτσια να αισθανθούν ότι δεν πρέπει να μιλούν χωρίς άδεια, παρόλο που η Ούρσουλα ξεκάθαρα υποχρεώνει την Αριελ να εγκαταλείψει τη φωνή της». 

Κι ενώ ο συνθέτης του «Aladdin» δεν ανέφερε συγκεκριμένα ποιους στίχους άλλαξε στα τραγούδια, υπάρχουν πολλά σημεία που θα χρειάζονταν μια πιο σύγχρονη εκδοχή. 

Στον ρόλο της γοργόνας Αριελ, θα παρακολουθήσουμε την Χάλι Μπέιλι («Grown-ish», «The Lion King»), ενώ σε αυτόν του Ερικ, τον Βρετανό ηθοποιό Τζόνα Χάουερ-Κινγκ («World on Fire», «Little Women»).

Με πληροφορίες από το Vanity Fair

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT