Ο Ταραντίνο στο Φεστιβάλ Καννών με μια «μυστική κινηματογραφική προβολή»

Ο Ταραντίνο στο Φεστιβάλ Καννών με μια «μυστική κινηματογραφική προβολή»

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης αναμένεται να συζητήσει με τους παρευρισκόμενους την ιστορία του σινεμά, στο πλαίσιο του Directors' Fortnight

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να μην έχει ακόμη έτοιμη τη νέα -και τελευταία της καριέρας του, σύμφωνα με δημοσιεύματα- ταινία, αλλά ο Κουέντιν Ταραντίνο θα παρευρεθεί στο Φεστιβάλ Καννών 2023, που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες για το Directors’ Fortnight. 

Ωστόσο, ο δημοφιλής σκηνοθέτης όχι μόνο είναι επίτιμος καλεσμένος της φετινής διοργάνωσης, αλλά θα παρουσιάσει, στις 25 Μαΐου, μια «μυστική προβολή» και θα συζητήσει με τους παρευρισκομένους την ιστορία του σινεμά. Θέματα από το Χόλιγουντ του 1970, που προσφάτως δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο του «Cinema Speculation», που αποτελεί εν μέρει τα απομνημονεύματά του. 

Το Directors’ Fortnight είναι μια επιλογή συγκεκριμένων ταινιών από όλο τον κόσμο που προβάλλονται ταυτόχρονα με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών. Μάλιστα, αυτή η ενότητα ξεκίνησε στις Κάννες το 1969, όπως και η χρονική περίοδος στο σινεμά με την οποία καταπιάνεται ο Ταραντίνο στο βιβλίο του. Εποχή κατά την οποία «μια νέα γενιά κινηματογραφιστών ξεσηκώθηκε ενάντια στο παλιό Χόλιγουντ». 

Ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία της 10ης ταινίας στην καριέρα του, με πιθανό τίτλο το «The Movie Critic». Δημοσιεύματα γράφουν ότι η ιστορία θα διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1970 στο Λος Αντζελες.  

Τον Νοέμβριο του 2022 δήλωσε ότι το τελευταίο του φιλμ θα έχει πρωτότυπο σενάριο. Εκτός, όμως από αυτό, ο ίδιος αναμένεται να σκηνοθετήσει μια επερχόμενη μίνι σειρά, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σε streaming πλατφόρμα. 

Το 2012 ο Ταραντίνο ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να γυρίζει ταινίες όταν αυτές φτάσουν τις 10 και θα αποσυρθεί από τη βιομηχανία όταν γίνει 60 ετών. Το 2023 γιόρτασε τα 60ά γενέθλιά του. 

Με πληροφορίες από το IndieWire 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT