Το «Dune: Part Two» είναι μια επική πολεμική ταινία – Τι μάθαμε από το CinemaCon

Το «Dune: Part Two» είναι μια επική πολεμική ταινία – Τι μάθαμε από το CinemaCon

Το νέο φιλμ θα ερευνήσει το ταξίδι του Πολ Ατρείδης καθώς επανενώνεται με τους Φρέμεν ενώ βρίσκεται σε πόλεμο εκδίκησης ενάντια στους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία του δεύτερου μέρους του «Dune» έχει αρχίσει, με τον σκηνοθέτη Ντενί Βιλνέβ και τους πρωταγωνιστές Τίμοθι Σαλαμέ και Ζεντάγια να μιλούν για τη συνέχεια της ιστορίας την Τρίτη στο CinemaCon στο Λας Βέγκας. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ολιγόλεπτο teaser που αποκαλύπτει όλα όσα έρχονται στο σίκουελ. 

«Το πρώτο μέρος είναι περισσότερο μια στοχαστική ταινία. Το δεύτερο, όμως, εξελίσσεται σε μια επική πολεμική ιστορία γεμάτη δράση. Το σενάριο είναι πιο πυκνό. Κάναμε γυρίσματα σε νέες τοποθεσίες», δήλωσε ο Βιλνέβ λίγο πριν την προβολή του τρέιλερ, το οποίο δεν εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. «Δεν ήθελα να νιώσω ότι επαναλαμβάνομαι. Τα πλατό είναι καινούργια, όπως και όλη η παραγωγή». Επιπλέον, είπε ότι ενώ ένα 40% του πρώτου φιλμ γυριστηκε σε σύστημα Imax (κάμερες και τεχνολογία υψηλής ανάλυσης), το σίκουελ είναι γυρισμένο πάνω σε αυτό στο 100%. 

«Στην πρώτη ταινία, ο Πολ είναι μαθητής», είπε ο Σαλαμέ για τον χαρακτήρα που υποδύεται, Πολ Ατρείδης. «Τώρα τον παρακολουθούμε σε ρόλο ηγέτη…είναι κατά κάποιο τρόπο σωτήρας της φυλής των Φρέμεν». 

Οπως αναφέρει το The Hollywood Reporter, το τρέιλερ ήταν πραγματικά επικό, με τον Πολ να ιππεύει για πρώτη φορά ένα σκουλήκι της άμμου και να ετοιμάζεται για μάχη με τον περιβόητο Φέιντ Ράουθα Χαρκόννεν (Οστιν Μπάτλερ). Ο Βιλνέβ περιέγραψε τον χαρακτήρα του Μπάτλερ ως μια διασταύρωση «Ολυμπιονίκη στην ξιφασκία με ψυχωτικό κατά συρροή δολοφόνο». 

Στο καστ εντάσσονται και νέοι ηθοποιοί όπως οι: Κρίστοφερ Γουόλκεν ως Αυτοκράτορας, Φλόρενς Πιού ως Πριγκίπισσα Ιρουλάν Κορίνο, Λέα Σεΐντού ως Λαίδη Μάργκο και Σουεϊλά Γιακούμπ ως Σισάκλι. 

Στην κινηματογραφική μεταφορά του μπεστ σέλερ βιβλίου του Φρανκ Χέρμπερτ, πρωταγωνιστούν οι: Σαλαμέ (Πολ Ατρείδης), Ζεντάγια (Χάνι), Ρεμπέκα Φέργκιουσον (Λαίδη Τζέσικα Ατρείδης), Χαβιέ Μπαρδέμ (Στίλγκαρ), Τζος Μπρόλιν (Γκάρνεϊ Χάλεκ), Στέλαν Σκαρσγκαρντ (Βαρώνος Βλαντίμιρ Χαρκόννεν), Σάρλοτ Ράμπλινγκ (Σεβάσμια Μητέρα Γάιους Έλεν Μοχάιαμ) κ.α. 

Το νέο φιλμ θα ερευνήσει το ταξίδι του Πολ Ατρείδης καθώς επανενώνεται με τους Φρέμεν ενώ βρίσκεται σε πόλεμο εκδίκησης ενάντια στους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Ο Πολ  θα προσπαθήσει να αποτρέψει ένα τρομερό μέλλον που μόνο εκείνος μπορεί να προβλέψει. 

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Νοεμβρίου του 2023. 

Με πληροφορίες από το The Hollywood Reporter 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT