Ο Σκαθαροζούμης επιστρέφει: Το 2024 το σίκουελ με Μάικλ Κίτον και Τζένα Ορτέγκα

Ο Σκαθαροζούμης επιστρέφει: Το 2024 το σίκουελ με Μάικλ Κίτον και Τζένα Ορτέγκα

Το σίκουελ βρισκόταν στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό με διαφορετικούς σεναριογράφους να δείχνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή και τον Τιμ Μπάρτον να σκέφτεται αν θα αναλάβει τη δημιουργία της ταινίας

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «Σκαθαροζούμης», μια από τις πιο κλασικές και αγαπημένες ταινίες του Τιμ Μπάρτον που κυκλοφόρησε το 1988, θα αποκτήσει σίκουελ. 

Η εταιρεία παραγωγής Warner Bros. έχει ήδη καταλήξει στην ημερομηνία κυκλοφορίας της κινηματογραφικής συνέχειας και αυτή είναι η 6η Σεπτεμβρίου του 2024. 

Βασισμένο σε κόμικ του Αμερικανού σχεδιαστή κινουμένων σχεδίων Τεξ Εϊβερι, στο πρωτότυπο φιλμ ο Μάικλ Κίτον υποδύεται τον Σκαθαροζούμη, σε μια ερμηνεία η οποία -κατά γενική ομολογία- είναι μια από τις καλύτερες της καριέρας του. 

Στη μαύρη κωμωδία του Μπάρτον με στοιχεία από fantasy και θρίλερ και πρωταγωνιστές τους Κίτον, Τζίνα Ντέιβις, Αλεκ Μπάλντουιν και Γουαϊνόνα Ράιντερ, ένα νιόπατρο ζευγάρι μετακομίζει στο νέο του σπίτι και γρήγορα προσαρμόζεται στην καινούργια ζωή και τη φιλόξενη γειτονιά. Ωστόσο, οι δυό τους θα σκοτωθούν σε δυστύχημα και όταν συνειδητοποιούν τι έχει συμβεί, προσπαθούν να εξοικειωθούν στη μεταθανάτια ζωή. Θα ανακαλύψουν, λοιπόν, ότι είναι υποχρεωμένοι να στοιχειώσουν το σπίτι όπου έμεναν «τρομάζοντας» τους νέους κατοίκους. 

Ο «Σκαθαροζούμης» απέφερε έσοδα 80 εκατομμυρίων δολαρίων και από την ημέρα κυκλοφορίας του, παραμένει μια από τις αναφορές στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα. Μάλιστα, έχουν κυκλοφορήσει σχετικά κινούμενα σχέδια αλλά και άλλα πρότζεκτ. 

Το σίκουελ θα επανενώσει τον Μπάρτον με την πρωταγωνίστρια της σειράς του, «Wednesday», Τζένα Ορτέγκα. Σύμφωνα με πηγές, η ηθοποιός θα υποδυθεί την κόρη της Λίντια (Ράιντερ) από την πρώτη ταινία. Η έκπληξη, όμως, είναι η πιθανή επιστροφή του Κίτον στον θρυλικό αυτό ρόλο. 

Το σενάριο υπογράφουν οι δημιουργοί της σειράς του Netflix, «Wednesday», Αλφρεντ Γκαφ και Μάιλς Μίλαρ. 

Κι ενώ η ταινία προορίζεται για πρεμιέρα στις αίθουσες στις 6 Σεπτεμβρίου, η τρέχουσα απεργία των σεναριογράφων οδήγησε στην παύση της παραγωγής από το στούντιο. Οπότε δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα καταφέρουν οι συντελεστές να έχουν έτοιμη την ταινία μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία. 

Οπως αναφέρει ο ιστότοπος Deadline, το «Beetlejuice 2» βρισκόταν στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό, με διαφορετικούς σεναριογράφους να δείχνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή και τον Μπάρτον να σκέφτεται αν θα αναλάβει τη δημιουργία της ταινίας.  

Ομως, τα πλάνα προχώρησαν την άνοιξη με την Ορτέγκα να συζητά την εμπλοκή της και την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι, στο Λονδίνο.   

Λίγο πριν την πρεμιέρα του «Wednesday», η Ορτέγκα μίλησε στο The Hollywood Reporter για τη συνεργασία της με τον Μπάρτον: «Ηταν μια τρελή εμπειρία. Ημουν τυχερή που βρέθηκε η ευκαιρία να εργαστώ με έναν εμβληματικό σκηνοθέτη ο οποίος είναι και ένας από τους πιο γλυκούς που έχω συναντήσει ποτέ στη δουλειά. Κι επίσης, προσέχει πολύ τη λεπτομέρεια». 

Με πληροφορίες από το Variety, το The Hollywood Reporter, το Deadline 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT