Ο Γουές Αντερσον στο πλευρό του Μπιλ Μάρεϊ εν μέσω κατηγοριών

Ο Γουές Αντερσον στο πλευρό του Μπιλ Μάρεϊ εν μέσω κατηγοριών

Ο ηθοποιός και στενός συνεργάτης του σκηνοθέτη κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά στο πλατό της ταινίας «Being Mortal»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γουές Αντερσον στηρίζει τον στενό συνεργάτη του Μπιλ Μάρεϊ, λέγοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού για ανάρμοστη συμπεριφορά δεν θα επηρεάσουν την επαγγελματική τους σχέση. 

«Ο Μάρεϊ είναι μέρος της οικογένειάς μου», δήλωσε ο δημοφιλής σκηνοθέτης λίγες μέρες πριν από την κυκλοφορία της νέας του ταινίας «Asteroid City» στις αίθουσες. Ο Μάρεϊ έχει συμμετάσχει σχεδόν σε όλες τις ταινίες του Αντερσον, εκτός από δύο – και το «Asteroid City» είναι μία από αυτές. 

«Η εμπειρία μου με τον Μπιλ διαρκεί πολλά χρόνια. Ηταν μεγάλος υποστηρικτής από τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Είναι πραγματικά μέρος της οικογένειάς μου, ο νονός της κόρης μου». 

Στο «Asteroid City», ο Μάρεϊ θα υποδυόταν τον μάνατζερ ενός μοτέλ, αλλά νόσησε από κορωνοϊό και τελικά τον αντικατέστησε ο Στιβ Καρέλ. Οπότε η αποχώρησή του από το κινηματογραφικό πρότζεκτ δεν σχετιζόταν με τις κατηγορίες. Η άλλη ταινία του Αντερσον όπου δεν συμμετείχε ο ηθοποιός είναι το «Bottle Rocket», από το 1996. 

«Υπήρξε ένα μπέρδεμα σχετικά με το τι συνέβη στον Μπιλ. Θα υποδυόταν τον χαρακτήρα που ανέλαβε ο Στιβ Καρέλ. Ο Μπιλ κόλλησε κορωνοϊό τέσσερις μέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Οπότε έχασε τον ρόλο και ξαφνικά ήρθε ο Στιβ Καρέλ. Ο Στιβ ήταν υπέροχος, μου άρεσε να τον έχω μαζί στην παραγωγή». 

Ο Αντερσον είπε ότι ο Μάρεϊ τον επισκέφτηκε στο πλατό της ταινίας στην Ισπανία και στη συνέχεια, όταν τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν, ταξίδεψαν μαζί στη Γαλλία. «Ηταν ένας σπουδαίος τρόπος να τελειώσει το φιλμ, αλλά ήταν και η πρώτη φορά που δεν τον είχα σε ταινία μου, ύστερα από πολλά χρόνια». 

Τον περασμένο Απρίλιο, η παραγωγή της ταινίας του Αζίζ Ανσάρι, «Being Mortal», σταμάτησε όταν μια γυναίκα από την ομάδα των συντελεστών κατηγόρησε τον Μάρεϊ για το γεγονός ότι την αγκάλιασε και τη φίλησε χωρίς τη συναίνεσή της μέσα από μια μάσκα. 

Τον Οκτώβριο αποκαλύφθηκε ότι ο Μάρεϊ φέρεται να είχε πληρώσει 100,000 δολάρια για να διευθετήσει την καταγγελία. Ο ηθοποιός δήλωσε ότι έκανε χιούμορ, ενώ η «πολύ νεότερη ηλικιακά» γυναίκα είπε ότι παρερμήνευσε τις χειρονομίες ως «σεξουαλικές» και ήταν πολύ τρομαγμένη. 

Μιλώντας τον περασμένο μήνα σε συνέντευξη στο CNBC, ο Μάρεϊ είπε για τους ισχυρισμούς ότι: «Εκανα κάτι το οποίο θεώρησα αστείο κι αυτό παρερμηνεύτηκε. Το στούντιο παραγωγής ήθελε να κάνει το σωστό, οπότε έπρεπε να κάνουν έλεγχο και έρευνα γύρω από το περιστατικό. Γι’αυτό σταμάτησαν την παραγωγή. Αυτό λειτούργησε ως κάποιου είδους εκπαίδευση για μένα». 

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT