Χόλιγουντ: «Πράσινο φως» σε 39 ανεξάρτητες παραγωγές για γυρίσματα εν μέσω απεργίας

Χόλιγουντ: «Πράσινο φως» σε 39 ανεξάρτητες παραγωγές για γυρίσματα εν μέσω απεργίας

Το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών (SAG - AFTRA) επιβεβαίωσε πρώτα ότι αυτές δεν συνδέονται με εταιρείες της Ενωσης Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Παραγωγών (AMPTP)

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών (SAG-AFTRA) έδωσε το «πράσινο φως» σε 39 ανεξάρτητες παραγωγές για να πραγματοποιήσουν γυρίσματα κατά τη διάρκεια της απεργίας του Χόλιγουντ, αφού πρώτα επιβεβαίωσε ότι δεν συνδέονται με εταιρείες της Ενωσης Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Παραγωγών (AMPTP). 

Η λίστα περιλαμβάνει δύο πρότζεκτ της εταιρείας παραγωγής A24: το «Mother Mary» με πρωταγωνίστριες τις Αν Χάθαγουεϊ και Μικαέλα Κοέλ, όπως και το «Death of a Unicorn» με πρωταγωνιστές τους Πολ Ραντ και Τζένα Ορτέγκα το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα στην Ουγγαρία. 

Αλλες ταινίες οι οποίες θα προχωρήσουν εν μέσω απεργίας είναι οι «The Rivals of Amziah King» με πρωταγωνιστή τον Μάθιο Μακόναχι, «Flight Risk» σε σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον, «Dust Bunny» με τους Μαντς Μίκελσεν και Σιγκούρνεϊ Γουίβερ, «Bride Hard» με την Ρέμπελ Γουίλσον και η τηλεοπτική σειρά με θέμα τη ζωή του Ιησού, «The Chosen». 

Η λίστα με τα 39 πρότζεκτ αναρτήθηκε την Τρίτη. Κάποιες από τις ταινίες αυτές έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ωστόσο για την προώθησή τους θα απαιτείται ειδική δήλωση από τους ηθοποιούς.

Οι παραγωγές συμφωνούν να τηρήσουν τις προϋποθέσεις του SAG-AFTRA κατά τις διαπραγματεύσεις του συμβολαίου. 

Ο Ντάνκαν Κράμπτρι – Άιρλαντ, εκτελεστικός διευθυντής της Ενωσης, είπε σε τηλεδιάσκεψη ότι οι ηθοποιοί ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους ταινίες ή σειρές. 

Οπως είπε, αν οι ανεξάρτητες παραγωγές προχωρούν με τους όρους του Σωματείου, αυτό έρχεται σε αντίθεση με το επιχείρημα των στούντιο περί «μη ρεαλιστικών» αιτημάτων των συνδικάτων.

Την Τρίτη, το Σωματείο πραγματοποίησε την πρώτη του απεργία εδώ και 43 χρόνια, εναντίον των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών εταιρειών. Τα πιο σημαντικά θέματα για τα οποία ηθοποιοί και σεναριογράφοι «μάχονται» είναι η απειλητική – για τη δουλειά τους – τεχνητή νοημοσύνη, επέλαση των υπηρεσιών streaming που κατακτούν τον κλάδο της ψυχαγωγίας, η επανεξέταση των μισθών και αύξησή τους. 

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT