Ο Ρίντλει Σκοτ αποκαλύπτει για τον «Ναπολέοντα»: Το «μπλοκάρισμα» του Φίνιξ λίγο πριν τα γυρίσματα

Ο Ρίντλει Σκοτ αποκαλύπτει για τον «Ναπολέοντα»: Το «μπλοκάρισμα» του Φίνιξ λίγο πριν τα γυρίσματα

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ προχώρησε σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες δηλώσεις και «παραδοχές» αναφορικά με την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική εκδοχή του «Ναπολέοντα» της οποίας υπογράφει τη σκηνοθεσία, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ προχώρησε σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες δηλώσεις και «παραδοχές» αναφορικά με την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική εκδοχή του «Ναπολέοντα» της οποίας υπογράφει τη σκηνοθεσία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Empire». 

Οπως αναφέρει το «Variety», ο Σκοτ αποκάλυψε ότι ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Χοακίν Φίνιξ έμοιαζε «να μην ξέρει τι να κάνει», μόλις δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα του φιλμ. Σημειώνεται ότι η κινηματογραφική βιογραφία του Ναπολέοντα έφερε ξανά στο ίδιο σετ τον Ρίντλει Σκοτ και τον Χοακίν Φίνιξ μετά τη συνεργασία τους στον εμβληματικό «Μονομάχο» δύο δεκαετίες πριν. Στο φιλμ ο Φίνιξ υποδύεται τον Γάλλο αυτοκράτορα, ενώ τη σύζυγό του Ζοζεφίνα, ενσαρκώνει η Βανέσα Κίρμπι. 

Ο Σκοτ ​​ακολούθως τόνισε ότι ο Φίνιξ αποτελούσε την ιδανική επιλογή για να παίξει τον Ναπολέοντα, ενώ από την πλευρά του ο ηθοποιός παραδέχτηκε ήταν δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η απόφασή του να συνεργαστεί ξανά με τον Σκοτ. 

«Η αλήθεια είναι ότι μου φαινόταν πολύ νοσταλγική ιδέα να συνεργαστώ ξανά με τον Ρίντλεϊ», είπε ο Φίνιξ. «Είχα μια τόσο απίστευτη εμπειρία δουλεύοντας μαζί του στον “Μονομάχο” και ήμουν τόσο νέος. Ήταν η πρώτη μου μεγάλη παραγωγή. Πραγματικά λαχταρούσα ξανά για αυτή την εμπειρία, ή για κάτι παρόμοιο. Με είχε προσεγγίσει για άλλα πράγματα στο παρελθόν, αλλά όχι για κάτι που θα ήταν τόσο απαιτητικό και για τους δυο μας».

Ο πολύπειρος σκηνοθέτης είχε αποκαλύψει, επίσης, στην Empire ότι η επιλογή του Φίνιξ ως Ναπολέοντα αποτέλεσε και αιτία να ξαναγραφτεί από την αρχή όλο το σενάριο του φιλμ, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα ιδιαίτερα ερμηνευτικά χαρακτηριστικά του πρωταγωνιστή. 

«Ο Χοακίν απέχει από το συμβατικό όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε», είπε ο Σκοτ. «Δεν το κάνει εσκεμμένα, αλλά από διαίσθηση (…) Αν κάτι τον ενοχλεί, θα στο πει. Έκανε τον ρόλο ξεχωριστό με τις συνεχείς ερωτήσεις που έκανε» εξήγησε.

«Με τον Χοακίν, μπορούμε να ξαναγράψουμε ολόκληρη την ταινία επειδή νιώθει άβολα. Και αυτό συνέβη με το “Ναπολέων”», συνέχισε ο σκηνοθέτης, σημειώνοντας για τον Φίνιξ ότι με την ερμηνεία και την προσέγγιση που επέλεξε «τα έκανε όλα σπουδαιότερα και καλύτερα».

Η ταινία κυκλοφορεί από την Apple και τη Sonic στους κινηματογράφους στις 22 Νοεμβρίου. 

Το trailer της ταινίας:

Πηγή: Variety

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT