Η Πενέλοπε Κρουζ, πρωταγωνίστρια σε κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου της Φεράντε

Η Πενέλοπε Κρουζ, πρωταγωνίστρια σε κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου της Φεράντε

Τη σκηνοθεσία του αγγλόφωνου πρότζεκτ θα αναλάβει η Ισπανίδα Ιζαμπέλ Κοϊξέ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πενέλοπε Κρουζ αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της Ιταλιδας συγγραφέως Ελενα Φεράντε, «Μέρες Εγκατάλειψης». 

Τη σκηνοθεσία του αγγλόφωνου πρότζεκτ θα αναλάβει η Ισπανίδα Ιζαμπέλ Κοϊξέ. Η ιστορία ακολουθεί την Ολγα, μια συγγραφέα η οποία αναγκάζεται να παρατήσει τις καλλιτεχνικές τις φιλοδοξίες όταν ξαφνικά ο σύζυγός της εγκαταλείπει εκείνη και τις δύο μικρές τους κόρες. 

Η συμφωνία για να γυριστεί το φιλμ, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης, έγινε πριν τις απεργίες των Σωματείων των Ηθοποιών και Σεναριογράφων. Η ταινία επανενώνει τις Κρουζ και Κοϊξέ, δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ισπανίας μετά τη συνεργασία τους στο δράμα «Elegy» (2008) το οποίο ήταν μεταφορά της νουβέλας του Φίλιπ Ροθ «The Dying Animal» και μαζί με την Κρουζ, πρωταγωνίστησε και ο Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Ενα από τα πιο κορυφαία της – σε πωλήσεις – μυθιστορήματα της Φεράντε, το «Μέρες Εγκατάλειψης» που μεταφράστηκε και στα αγγλικά, περιγράφει το κενό που αισθάνεται μέσα της η 38χρονη Ολγα όταν ο επί 15 χρόνια σύζυγός της ερωτεύεται μια άλλη γυναίκα. «Εγκλωβισμένη» ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους του διαμερίσματος της οικογένειας στο Τορίνο, η Ολγα χάνει τον έλεγχο της ζωής της και φοβάται ότι θα «διαλυθεί». 

Η Κοϊξέ, της οποίας οι ταινίες συχνά εξερευνούν τον προσωπικό κόσμο των γυναικών, είναι γνωστή και βραβευμένη για τη δουλειά της στις ταινίες «My Life Without Me» και «The Secret Life of Words» με πρωταγωνίστρια τη Σάρα Πόλεϊ, όπως και στο φιλμ «The Bookshop» με την Εμιλι Μόρτιμερ. 

Επόμενό της πρότζεκτ θα είναι το ισπανόφωνο κινηματογραφικό δράμα «Un Amor» με τους Λάια Κόστα και Χόβικ Κεουχκεριάν. 

Κι ενώ η Κρουζ δεν παρευρέθηκε στο 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Μάικλ Μαν «Ferrari» στην οποία συμμετέχει, η ερμηνεία της ως σύζυγος του Εντσο Φερράρι, ενθουσίασε τους κριτικούς. 

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT