Στο τρέιλερ του «Fingernails» ο έρωτας περνά από τεστ

Στο τρέιλερ του «Fingernails» ο έρωτας περνά από τεστ

Μετά τα «Μήλα», ο Χρήστος Νίκου επιστρέφει με τη νέα του ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Τζέσι Μπάκλεϊ, Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ, Αμίρ Αχμεντ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς μπορείς να «μετρήσεις» την αγάπη; Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να υπολογίσουμε με απλές πράξεις αριθμητικής τον ρομαντισμό μέσω ενός επιστημονικού τεστ – μιας απλής διαδικασίας που θα απαντούσε αν είμαστε πραγματικά ερωτευμένοι με τον σύντροφό μας; 

Ο Χρήστος Νίκου θέτει αυτά τα ερωτήματα στη νέα του ταινία «Fingernails», η οποία συνδυάζει την επιστημονική φαντασία με το ρομαντικό στοιχείο. Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας του Ελληνα σκηνοθέτη, ο οποίος το 2020 έγινε ευρέως γνωστός με το βραβευμένο φιλμ «Μήλα», μόλις κυκλοφόρησε. 

Η ιστορία ακολουθεί μια ομάδα επιστημόνων η οποία έχει αναπτύξει ένα τεστ ώστε να βοηθήσει τα ζευγάρια να μάθουν αν πράγματι είναι ερωτευμένα. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα νύχι από καθένα μέλος του ζευγαριού, για να τοποθετηθεί σε μια μηχανή που μοιάζει με μικρό φούρνο. Λίγα λεπτά μετά, η συσκευή αναλύει αν η σχέση θα έχει διάρκεια ή θα αποτύχει. 

Στο «Fingernails» της Apple TV+, η Τζέσι Μπάκλεϊ («The Lost Daughter», «I’m Thinking of Ending Things») πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Αννα, μιας άνεργης δασκάλας η οποία βρίσκεται σε μακροχρόνια σχέση με τον σύντροφό της Ράιαν (Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ). Οι δυο τους έκαναν το τεστ πριν από αρκετά χρόνια και το τεστ είχε θετικό αποτέλεσμα. Αλλά, όταν η Αννα θα προσληφθεί σε ένα Ινστιτούτο που διαχειρίζεται αυτά τα τεστ, αισθάνεται έλξη για τον συνάδελφό της Αμίρ (Ριζ Αχμεντ). 

Πολύ σύντομα, θα αρχίσει να αναρωτιέται αν τα αποτελέσματα μπορούν να αλλάξουν σταδιακά – και αν η χημεία μπορεί μερικές φορές να αψηφά την επιστήμη. 

«Η ιδέα προέκυψε όταν εγώ προσωπικά προσπάθησα να σκεφτώ: “Τι είναι η αγάπη;”», δήλωσε ο Νίκου στον ιστότοπο Entertainment Weekly. «Μετά, έβλεπα ανθρώπους γύρω μου οι οποίοι έψαχναν την αγάπη με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που σκεφτόμουν, είτε με τη χρήση εφαρμογών γνωριμιών ή αυτή των σόσιαλ μίντια. Χρησιμοποιούσαν τα δάχτυλά τους για να σύρουν απλά προς τα δεξιά ή αριστερά ώστε να βρουν αγάπη». 

Με πληροφορίες από το Entertainment Weekly 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT