Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Ράιαν Ο’Νιλ σε ηλικία 82 ετών

Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Ράιαν Ο’Νιλ σε ηλικία 82 ετών

«Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που είχα ποτέ να πω, αλλά έτσι είναι. Ο πατέρας μου έσβησε σήμερα ειρηνικά», έγραψε στα social media ο Πάτρικ Ο'Νιλ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ράιαν Ο’Νιλ, γνωστός για τους ρόλους του στο «Love Story» και στο «Barry Lyndon» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, πέθανε χθες, Παρασκευή, σε ηλικία 82 ετών, ανακοίνωσε ο γιος του.

«Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που είχα ποτέ να πω, αλλά έτσι είναι. Ο πατέρας μου έσβησε σήμερα ειρηνικά», έγραψε στα social media ο Πάτρικ Ο’Νιλ.

Ο Ράιαν Ο’Νιλ έγινε διάσημος το 1970 χάρη στο «Love Story», ένα ρομάντσο όπου ενσάρκωνε έναν φοιτητή της Νομικής στο Χάρβαρντ που ερωτεύεται ένα κορίτσι το οποίο είναι αναγκασμένο να εργάζεται στη βιβλιοθήκη για να πληρώνει τις σπουδές του. Ο ρόλος τού είχε χαρίσει μια υποψηφιότητα για Οσκαρ.

Στη συνέχεια είχε προσληφθεί το 1975 από τον Στάνλεϊ Λίντον για την ταινία «Barry Lyndon», μια κοινωνική σάτιρα για τα ήθη του 18ου αιώνα.

Ο ηθοποιός ήταν επίσης γνωστός για τη θυελλώδη σχέση του με την ηθοποιό Φάρα Φόσετ («Αγγελοι του Τσάρλι»), που διάρκεσε δεκαετίες. Η Φάρα Φόσετ πέθανε το 2009 από καρκίνο, την ίδια ημέρα με τον Μάιλ Τζάκσον.

Μετά τον θάνατο της Φόσετ ο ηθοποιός βρέθηκε στο επίκεντρο καβγά που αφορούσε ένα πορτρέτο της με την υπογραφή του Αντι Γουόρχολ, το οποίο διεκδικούσε το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Επειτα από δικαστική μάχη, δικαστήριο της Καλιφόρνιας αναγνώρισε το 2013 πως αυτός ήταν ο ιδιοκτήτης.

Ο ηθοποιός είχε προηγουμένως και άλλα ζητήματα με τη δικαιοσύνη. Το 2009 είχε καταδικαστεί να παρακολουθήσει για 18 μήνες πρόγραμμα αποτοξίνωσης, αφού η αστυνομία τον συνέλαβε μαζί με τον γιο του, τον Ρέντμοντ, και βρήκε μεθαμφεταμίνη στην κατοικία τους στο Μαλιμπού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT