Θα πει ο Μπάρι Κίγκαν «Please Please Me» στον Σαμ Μέντες;

Θα πει ο Μπάρι Κίγκαν «Please Please Me» στον Σαμ Μέντες;

Ποιοι είναι οι ιδανικοί ηθοποιοί για να υποδυθούν τους Beatles στην κινηματογραφική «τετραλογία» που ετοιμάζει ο βραβευμένος σκηνοθέτης

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις δύο ημέρες πέρασαν από την ανακοίνωση ότι ο Σαμ Μέντες ετοιμάζει «τετρατολογία» για τη ζωή των Beatles, και οι κινηματογραφικές στήλες των διεθνών ΜΜΕ έχουν ήδη «κατακλυστεί» από σενάρια, ενδεχόμενα, αλλά και… προτάσεις για το ποιοι ηθοποιοί θα μπορούσαν να ενσαρκώσουν τον Τζον, τον Πολ, τον Τζορτζ και τον Ρίνγκο. 

Θα πει ο Μπάρι Κίγκαν «Please Please Me» στον Σαμ Μέντες;-1
Είναι ικανός ο Σαμ Κλάφιν να αποτυπώσει την πιο σκοτεινή πλευρά του Τζον Λένον; Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Η αποστολή είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη. Οχι μόνο διότι οι μορφές των τεσσάρων «σκαθαριών» είναι τόσο χαρακτηριστικές, εμβληματικές και εντυπωμένες στις συνειδήσεις του κοινού εδώ και δεκαετίες, αλλά και επειδή με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, πριν από λίγους μήνες, οι Beatles «ξανασυναντήθηκαν» με το «νέο» τους τραγούδι «Now and Then»

Συντάκτες του Variety και του Guardian, πάντως, πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν τις δικές τους προτάσεις· ορισμένες εξ αυτών πετυχημένες και άλλες, μάλλον, παράδοξες.

Θα πει ο Μπάρι Κίγκαν «Please Please Me» στον Σαμ Μέντες;-2
Ο Μπάρι Κίγκαν ως πιθανή επιλογή για Τζον Λένον και Ρίνγκο Σταρ. Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Ο Πίτερ Μπράντσο του Guardian, για παράδειγμα, βλέπει τον Μπάρι Κίγκαν –ένα από τα κινηματογραφικά πρόσωπα της χρονιάς λόγω της ερμηνείας του στο «Saltburn»– ως μια καλή επιλογή για να ενσαρκώσει τον Τζον Λένον. Αντίστοιχα, θεωρεί ότι ο Λίο Γούνταλ θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε Πολ Μακάρτνεϊ, ο Φιν Γούλφχαρντ (γνωστός από το «Stranger Things») σε Τζoρτζ Χάρισον και ο Χάρι Μέλινγκ –πάλαι ποτέ «Ντάντλι» στις ταινίες του Χάρι Πότερ και «αποκάλυψη» στο περυσινό «The Pale Blue Eye»– σε Ρίνγκο Σταρ

Ο Μπρεντ Λανγκ από το Variety δεν αρκέστηκε σε μια πρόταση για τον κάθε Beatle ετοιμάζοντας έναν πλήρη φάκελο… κάστιγνκ για λογαριασμό του Μέντες. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, «βλέπει» τον Σαμ Κλάφιν ως Τζον Λένον –εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το αν θα καταφέρει να αποδώσει την πιο σκοτεινή του πλευρά–, καθώς και τον Πολ Ντέινο, ο οποίος βέβαια είναι βέρος Νεοϋορκέζος και όχι από το Λίβερπουλ, όπως τονίζει ο Λανγκ.

Θα πει ο Μπάρι Κίγκαν «Please Please Me» στον Σαμ Μέντες;-3
Μετά τον Ελβις ο Πολ Μακάρτνεϊ για τον Τζέικομπ Ελόρντι; AP Photo/Chris Pizzello

Θα πει ο Μπάρι Κίγκαν «Please Please Me» στον Σαμ Μέντες;-4
Θα μπορούσε ο Πολ Ντέινο να ενσαρκώσει τον Τζον Λένον; AP Photo/Daniel Cole

Στη συνέχεια, προτείνει τον πολυσυζητημένο Τζέικομπ Ελόρντι –πρόσφατα ενσάρκωσε τον Ελβις στην ταινία «Priscilla» της Σοφία Κόπολα– για τον ρόλο του Μακάρτνεϊ, καθώς και τους Τζέιμι Μπελ και Τομ Χόλαντ. Προφανώς, ο Τιμοτέ Σαλαμέ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα τέτοιου είδους άρθρο, με τον Λανγκ να τον προτείνει για τον ρόλο του Τζορτζ Χάρισον. Σημειώνεται ότι τον Σαλαμέ αναμένεται να τον δούμε σε λίγους μήνες ως Μπομπ Ντίλαν στην ταινία «A Complete Unknown».

Θα πει ο Μπάρι Κίγκαν «Please Please Me» στον Σαμ Μέντες;-5
Εκτός από Μπομπ Ντίλαν και «υποψήφιος» Τζορτζ Χάρισον ο Τιμοτέ Σαλαμέ. AP Photo/Marco Ugarte

Ο Aσα Μπάτερφιλντ αποτελεί μια εναλλακτική για τον ρόλο του Χάρισον, αν και φυσιογνωμικά κανείς θα έλεγε ότι ο πρωταγωνιστής του «Sex Education» ταιριάζει περισσότερο με τον Μακάρτνεϊ. Ο Μπάρι Κίγκαν επανεμφανίζεται και στις προτάσεις του Variety ως Ρίνγκο Σταρ, ενώ στις επιλογές του Λανγκ συναντάται και ο Ντάνιελ Ραντκλιφ ως πιθανή επιλογή. 

Θα πει ο Μπάρι Κίγκαν «Please Please Me» στον Σαμ Μέντες;-6
Οι θρυλικοί Beatles μαζί στη Νέα Υόρκη το 1966. AP Photo

Με πληροφορίες από Guardian και Variety

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT