Στη νέα ταινία του Τέρι Γκίλιαμ, ο «Σατανάς» θέλει να σώσει την ανθρωπότητα

Στη νέα ταινία του Τέρι Γκίλιαμ, ο «Σατανάς» θέλει να σώσει την ανθρωπότητα

Τον ρόλο του «Σατανά» αναμένεται να ερμηνεύσει ο Τζόνι Ντεπ, ενώ ο Τζεφ Μπρίτζες θα είναι ένας διαφορετικός «Θεός»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον άκρως «γκιλιαμικό» τίτλο «Καρναβάλι στο Τέλος του Κόσμου», ο Τέρι Γκίλιαμ συνεχίζει να οραματίζεται τη νέα του ταινία, παρά τις δυσκολίες στην εύρεση χρηματοδότησης. Αυτή τη φορά, μάλιστα, ο δημιουργός του «Μπραζίλ» και των «12 Πιθήκων», αλλά και πάλαι ποτέ εμβληματικό μέλος των Monty Python, φαίνεται πως έχει ένα «τετραπλό» όπλο στη φαρέτρα του. 

Ο λόγος σχετίζεται με τα λαμπερά (και άκρως εμπορικά) ονόματα που έχει προσεγγίσει ώστε να πρωταγωνιστήσουν στη νέα του ταινία, η οποία, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα στις αρχές του 2025. 

Ο λόγος για τον Τζόνι Ντεπ, τον Τζεφ Μπρίτζες, τον Τζέισον Μομόα και τον Ανταμ Ντράιβερ. To πιο ενδιαφέρον σκέλος, όμως, εντοπίζεται στους ρόλους που θα ερμηνεύσουν. 

Ειδικότερα, ο Ντεπ αναμένεται να υποδυθεί τον «Σατανά» και ο Μπρίτζες τον «Θεό» σε μια ιστορία που, σύμφωνα με τον Γκίλιαμ, «ο Θεός αποφασίζει να αφανίσει την ανθρωπότητα και ο μόνος που θέλει να τη σώσει είναι ο Σατανάς, επειδή φοβάται μη μείνει “άνεργος” έως το τέλος της αιωνιότητας»

Οσον αφορά τον «Θεό» του Τζεφ Μπρίτζες, ο Γκίλιαμ έχει δηλώσει πως «δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο “Θεό”». Aντίθετα για την κινηματογραφική του αναπαράσταση θα χρειαστούν ειδικά εφέ και η διαδικασία «θα είναι περίπλοκη, άρα και ακριβή», όπως τόνισε ο δημιουργός. 

Για τον Τζόνι Ντεπ, η ενδεχόμενη συνεργασία με τον Γκίλιαμ θα αποτελούσε ένα ακόμη βήμα στην πορεία «αποκατάστασής» του στην κινηματογραφική βιομηχανία μετά την πολύκροτη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, Αμπερ Χερντ. 

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT