Γιατί ο Ράσελ Κρόου αισθάνεται άβολα με το σίκουελ του «Μονομάχου»;

Γιατί ο Ράσελ Κρόου αισθάνεται άβολα με το σίκουελ του «Μονομάχου»;

Ο βραβευμένος ηθοποιός θυμήθηκε την εμπειρία του από τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας και εκφράζει... «προβληματισμούς» για την πολυαναμενόμενη δεύτερη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πρώτη ταινία του «Μονομάχου» να συμπληρώνει 24 χρόνια από την πρεμιέρα της κι ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την κυκλοφορία του (περιπετειώδους και πολυαναμενόμενου) σίκουέλ της, ο πρωταγωνιστής της ταινίας του 2000, Ράσελ Κρόου, αναπολεί στο Hollywood Reporter τη φιλμική εμπειρία από την ταινία που του χάρισε το Οσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου. 

Ο Κρόου λέει χιουμοριστικά ότι «αισθάνεται κάπως άβολα» με τη νέα ταινία, που έχει ως πρωταγωνιστή τον Πολ Μεσκάλ και την οποία υπογράφει και πάλι ο Ρίντλεϊ Σκοτ. 

«Νιώθω κάπως περίεργα με τη σκέψη ότι δημιουργούν μια καινούργια ταινία – διότι φυσικά ο ήρωάς μου είναι πεθαμένος και επομένως δεν έχω λόγο σε όλο αυτό», δήλωσε ο Κρόου σχολιάζοντας επίσης: «Από αυτά τα λίγα που έχω ακούσει σκέφτομαι “όχι, όχι αυτή δεν είναι η ηθική διαδρομή του συγκεκριμένου χαρακτήρα”. Ομως δεν μπορώ να πω κάτι, δεν είναι ο ρόλος μου, ο ρόλος μου βρίσκεται μερικά μέτρα κάτω από τη γη. Επομένως αναμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Κρόου «διαβάζει» νοσταλγικά την εποχή του πρώτου «Μονομάχου». «Θυμάμαι και σκέφτομαι την περίοδο που έκανα την ταινία, όλα όσα ακολούθησαν, τις πόρτες που άνοιξαν εξαιτίας της. Σίγουρα, όμως, μέσα σε αυτές τις σκέψεις υπάρχει μια νότα μελαγχολίας και ζήλιας. Γιατί θυμάμαι πως τότε είχα ακόμη… τένοντες».

Αφήνοντας κατά μέρος τις γλυκόπικρες αναμνήσεις του Κρόου, ο «Μονομάχος» αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά στοιχήματα της σεζόν για το Χόλιγουντ. Μιας σεζόν που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει προκαλέσει κύμα προβληματισμού στην κινηματογραφική βιομηχανία με τις χαμηλές εισπρακτικές πτήσεις που καταγράφουν τα μεγάλα εμπορικά χαρτιά της. 

Μένει να φανεί αν οι περιπέτειες του Πολ Μέσκαλ ή το «ιδιόρρυθμο ρομάντζο» του Τζόκερ με τη Χάρλεϊ Κουιν της Lade Gaga στο «Folie à Deux» θα μπορέσουν να αντιστρέψουν αυτή τη δυσμενή τάση. 

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT