«The Room Next Door»: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ

«The Room Next Door»: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Πρόκειται για την πρώτη αγγλόφωνη μεγάλου μήκους ταινία του Ισπανού δημιουργού

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την κυκλοφορία της πρώτης αγγλόφωνης μεγάλου μήκους ταινίας του θρυλικού Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Warner Bros φαίνεται πως λαμβάνει τα δικαιώματα της ταινίας σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Λατινική Αμερική και Ισπανία, ενώ η Sony Pictures Classics είναι αυτή που έχει αναλάβει τη διανομή της πολυαναμενόμενης ταινίας στις ΗΠΑ. 

Οπως έχει σχολιάσει ο ίδιος ο Αλμοδόβαρ, η ταινία με τίτλο «The Room Next Door» αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών: της Μάρθα, μιας πολεμικής ανταποκρίτριας, της κόρης της, που είναι συγγραφέας, και μίας ακόμη γυναίκας που τοποθετείται με καθοριστικό τρόπο ανάμεσά τους. 

«Η ταινία πραγματεύεται την αβάσταχτη σκληρότητα του πολέμου, τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι δύο γυναίκες συγγραφείς προσεγγίζουν και γράφουν για την πραγματικότητα, τον θάνατο, τη φιλία και τη σεξουαλική απόλαυση ως τους καλύτερους συμμάχους στον αγώνα κατά της φρίκης», ανέφερε η ανακοίνωση που δημοσιοποίησε για την ταινία η Warner Bros. 

Ο Αλμοδόβαρ, στα 75 του χρόνια, εκπληρώνει έτσι τη φιλοδοξία να γυρίσει μια αγγλόφωνη ταινία η οποία αναμένεται να φέρει ξεκάθαρα το στίγμα και τη σφραγίδα του, τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και σε επίπεδο ιστορίας, ύφους και αφήγησης. 

«The Room Next Door»: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ-1
O Αλμοδόβαρ με την Τίλντα Σουίντον στο Φεστιβάλ των Καννών, μετά τη συνεργασία τους στη μικρού μήκους ταινία «The Human Voice» [AP Photo/Domenico Stinellis].

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζούλιαν Μουρ, Τίλντα Σουίντον και Τζον Τορτούρο. Υπενθυμίζεται ότι ο Ισπανός auteur είχε συνεργαστεί με τη Σουίντον στη μικρού μήκους ταινία «Ανθρώπινη Φωνή». Το «The Room Next Door» ολοκλήρωσε τα γυρίσματά τoy τον περασμένο Μάιο και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο 2024. Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, οι Αλεσάντρο Νίβολα, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Ραούλ Αρέβαλο, Μελίνα Μάθιους και Βικτόρια Λουένγκο.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Αλμοδόβαρ είχε γυρίσει ένα γουέστερν μικρού μήκους («Strange Way of Life») στο οποίο πρωταγωνιστούσαν ο Ιθαν Χοκ, ο Πέδρο Πασκάλ και το κρυφό ερωτικό τους πάθος. Η ταινία είχε κάνει πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ των Καννών

Με πληροφορίες από Variety

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT