Ο Παρκ Τσαν-γουκ «συναντά» τον Κώστα Γαβρά

Ο Παρκ Τσαν-γουκ «συναντά» τον Κώστα Γαβρά

Ο δημιουργός του «Oldbdoy» ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα του ριμέικ της εμβληματικής ταινίας «Τσεκούρι», του Κώστα Γραβρά.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παρκ Τσαν-γουκ δεν είχε κρύψει στο παρελθόν τον θαυμασμό του για το «Τσεκούρι», την εμβληματική ταινία που γύρισε πριν από περίπου δύο δεκαετίες ο Κώστας Γαβράς

Οπως φαίνεται, όμως, αυτός ο θαυμασμός αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να αρχίσει να «μεταμορφώνεται» σε χειροπιαστή προσπάθεια ενός ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του Γαβρά, με τον Παρκ Τσαν-γουκ να υπογράφει τη σκηνοθεσία της. 

Ηδη από τον Απρίλιο υπήρχαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το εν λόγω εγχείρημα αποτελεί τη νέα ταινία πάνω στην οποία εργάζεται ο Νοτιοκορεάτης δημιουργός. 

Μερικούς μήνες μετά, όπως μεταδίδει το World of Reel, τα σχέδια του Παρκ προχωράνε κανονικά με τον δημιουργό του «Old Boy», της «Απόφασης Φυγής», της «Υπηρέτριας» και του «Stoker», να έχει ήδη αποφασίσει το καστ της ταινίας και να ετοιμάζεται για την έναρξη των γυρισμάτων της μέσα στον Αύγουστο

Η ταινία περιγράφεται ως «σχέδιο ζωής» του 60χρονου σκηνοθέτη και πρόκειται να είναι η πρώτη ταινία του μετά το εξαιρετικό «Απόφαση Φυγής» που είχε κυκλοφορήσει το 2022. Σημειώνεται ότι ο Παρκ Τσαν-γουκ είναι συνδημιουργός και της σειράς «The Sympathizer» που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό στο HBO. 

Οσον αφορά το «Τσεκούρι», η υπόθεση της ταινίας του Γαβρά, είχε ως πρωταγωνιστή έναν μεσόκοπο άνδρα που χάνει τη δουλειά του και βλέποντας τη ζωή του να οδεύει σε απελπιστικά μονοπάτια, αποφασίζει να σκοτώσει όλους τους πιθανούς υποψήφιους που δύνανται να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας τις οποίες ο ίδιος εποφθαλμιά. 

Με πληροφορίες από World of Reel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT