Ο Ντέιβιντ Λιντς δηλώνει ότι είναι πολύ άρρωστος για να σκηνοθετεί ταινίες δια ζώσης

Ο Ντέιβιντ Λιντς δηλώνει ότι είναι πολύ άρρωστος για να σκηνοθετεί ταινίες δια ζώσης

«Εχω εμφύσημα επειδή κάπνιζα για τόσο πολύ καιρό, και έτσι είμαι καθηλωμένος στο σπίτι είτε μου αρέσει είτε όχι», δήλωσε ο σπουδαίος δημιουργός στο περιοδικό Sight and Sound

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εμβληματικός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιντς δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να σκηνοθετεί ταινίες δια ζώσης και ότι δύναται να εργάζεται μόνο εξ αποστάσεως.

Συγκεκριμένα, ο δημιουργός του «Twin Peaks», σε συνέντευξή του στο περιοδικό Sight and Sound, δήλωσε «Εχω εμφύσημα επειδή κάπνιζα για τόσο πολύ καιρό, και έτσι είμαι καθηλωμένος στο σπίτι είτε μου αρέσει είτε όχι. Δεν μπορώ να βγω έξω. Και μπορώ να περπατήσω μόνο μια μικρή απόσταση».

Και πρόσθεσε: «Λόγω του κορωνοϊού, θα ήταν πολύ επιβλαβές να αρρωστήσω, ακόμη και με ένα κρυολόγημα. Οπότε πιθανότατα θα με κατεύθυναν από το σπίτι μου. Δεν θα μου άρεσε και πολύ αυτό. Μου αρέσει να βρίσκομαι ανάμεσα στον κόσμο και να παίρνω ιδέες εκεί. Αλλά θα προσπαθούσα να κάνω [μια ταινία] εξ αποστάσεως, αν χρειαστεί».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των θαυμαστών του, με συνέπεια ο 78χρονος να προχωρήσει συμπληρωματική δήλωση στο X για να διευκρινίσει ότι δεν θα σταματήσει να εργάζεται.

«Εχω πλέον κόψει το κάπνισμα για πάνω από δύο χρόνια», έγραψε. «Πρόσφατα έκανα πολλές εξετάσεις και τα καλά νέα είναι ότι είμαι σε εξαιρετική κατάσταση, εκτός από το εμφύσημα. Είμαι γεμάτος ευτυχία και δεν πρόκειται ποτέ να αποσυρθώ. Θέλω όλοι σας να ξέρετε ότι εκτιμώ πραγματικά το ενδιαφέρον σας. Με αγάπη, Ντέιβιντ».

Η πιο πρόσφατη μεγάλου μήκους δουλειά του του Λιντς ήταν η τηλεοπτική επιστροφή του θρυλικού Twin Peaks, η οποία έκανε πρεμιέρα το 2017, ενώ η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία του ήταν το Inland Empire, που κυκλοφόρησε το 2006. Εκτοτε, έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες για ένα σενάριο ταινίας μεγάλου μήκους με τίτλο «Antelope Don’t Run No More» που δεν κυκλοφόρησε ποτέ, αλλά και για μια σειρά 13 επεισοδίων του Netflix.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sight and Sound, ο Λιντς δήλωσε για την υγεία του και για τη σχέση του με το τσιγάρο: «Το κάπνισμα ήταν κάτι που αγαπούσα απόλυτα, αλλά στο τέλος μου έκανε κακό. Hταν μέρος της καλλιτεχνικής ζωής για μένα: ο καπνός και η μυρωδιά του, το κάπνισμα ενώ κοιτάς τη δουλειά σου ή σκέφτεσαι- δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο σε αυτόν τον κόσμο που να είναι τόσο όμορφο. Εν τω μεταξύ, με σκότωνε, όμως. Eτσι έπρεπε να το κόψω».

Με πληροφορίες από Guardian

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT