Γιώργος Λάνθιμος: Το «Poor Things» ψηφίστηκε ταινία της χρονιάς από τη FIPRESCI

Γιώργος Λάνθιμος: Το «Poor Things» ψηφίστηκε ταινία της χρονιάς από τη FIPRESCI

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 791 κριτικοί κινηματογράφου από όλο τον κόσμο. Το Μεγάλο Βραβείο FIPRESCI θα απονεμηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στην τελετή έναρξης του 72ου Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» κέρδισε ακόμη μία μεγάλη διάκριση έπειτα από αυτές στα Οσκαρ, στις Κάννες και στα BAFTA. Η διεθνής ομοσπονδία κριτικών κινηματογράφου FIPRESCI την επέλεξε ως Καλύτερη Ταινίας της Χρονιάς για το 2024 και θα της απονείμει το Μεγάλο Βραβείο FIPRESCI.

Είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας σκηνοθέτης λαμβάνει αυτή την αναγνώριση από τους διεθνείς κριτικούς. Το Μεγάλο Βραβείο FIPRESCI θα απονεμηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στην τελετή έναρξης του 72ου Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. 

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 791 κριτικοί κινηματογράφου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επέλεξαν αυτή την βρετανική παραγωγή ανάμεσα σε όλες τις ταινίες που έκαναν πρεμιέρα μετά την 1η Ιουλίου 2023.

To «Poor Things»” έκανε πρεμιέρα το 2023 στο Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι για την Καλύτερη Ταινία. Ακολούθησε μια λαμπρή διεθνής πορεία με νέες διακρίσεις για την ταινία, τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές της.

562890445

Μεταξύ αυτών, δύο Χρυσές Σφαίρες, πέντε BAFTA, έντεκα υποψηφιότητες και τέσσερα βραβεία στα Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία ήταν το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Έμμα Στόουν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT