Κόπολα: «Γιατί δεν ήθελα το Megalopolis να είναι μια woke ταινία»

Κόπολα: «Γιατί δεν ήθελα το Megalopolis να είναι μια woke ταινία»

Τι απάντησε για τις καταγγελίες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς που του αποδόθηκαν, καθώς και για το όραμα πίσω από τη νέα του αμφιλεγόμενη ταινία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την ήδη πολυσυζητημένη τελευταία του ταινία «Megalopolis», καθώς και για το όραμα και τις προθέσεις που είχε όταν την γυρνούσε, μίλησε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Rolling Stone, στο πλαίσιο της οποίας υποστήριξε ότι με το «Megalopolis» δεν είχε πρόθεση «να παραδώσει ακόμη μια woke χολιγουντιανή παραγωγή».

Οπως αναφέρει το World of Reel, ο Κόπολα ρωτήθηκε για τη συμμετοχή στην ταινία ορισμένων ηθοποιών όπως ο Γιον Βόιτ, ο Σία ΛεΜπέφ και ο Ντάστιν Χόφμαν, που τα τελευταία χρόνια θεωρούνται αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην κινηματογραφική βιομηχανία.

«Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να γυρίσουμε μια “woke”, διδακτική χολιγουντιανή ταινία», απάντησε χαρακτηριστικά ο Κόπολα. «Στο καστ της ταινίας περιλαμβάνονται πρόσωπα που έχουν “ακυρωθεί” με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Συμμετέχουν άνθρωποι ακραία συντηρητικοί, αλλά και πολύ προοδευτικοί πολιτικά. Αλλά όλοι δουλέψαμε πάνω σε μια ταινία μαζί, και αυτό πιστεύω ότι είναι ενδιαφέρον», συμπλήρωσε ο εμβληματικός δημιουργός.

Ο Κόπολα, όμως, δεν κλήθηκε να απαντήσει μόνο για τους συνεργάτες του, αλλά και για καταγγελίες που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας και αφορούν τον ίδιο. Συγκεκριμένα, ο δημιουργός του «Νονού» και του «Αποκάλυψη Τώρα» υποστήριξε ότι οι καταγγελίες σε βάρος του ότι φέρθηκε παρενοχλητικά σε μέλη του καστ της ταινίας είναι «παντελώς ψευδείς» και ότι είχαν ως μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν ζημιά στη διανομή και την προώθηση της νέας του ταινίας.

«Και γιατί κάποιος να θέλει να βλάψει τον θρυλικό Φράνσις Φορντ Κόπολα;» διερωτάται το δημοσίευμα του World of Reel. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι το «Megalopolis» δεν συμβαδίζει με τους κανόνες των στούντιο.

«Υπάρχει μια τάση στο Χόλιγουντ που λέει ότι, αν κάποιος ακολουθεί τις νόρμες, θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. “Τι γίνεται, όμως, με τον Φράνσις που δεν ακολουθεί αυτές τις νόρμες; Δείτε τι θα πάθει. Θα αποτύχει”», συνέχισε ο Κόπολα λέγοντας παράλληλα ότι ο ίδιος είχε στόχο να κάνει κάτι διαφορετικό. «Το σινεμά είναι αλλαγή», σημειώσει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από World of Reel και Rolling Stone

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT