Η (παράδοξη) επιτυχία του «Megalopolis» στο TikTok

Η (παράδοξη) επιτυχία του «Megalopolis» στο TikTok

Η ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα «τρεντάρει» για τους σωστούς αλλά και για τους λάθος λόγους

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κι αν οι κριτικές είναι στην πλειοψηφία τους αρνητικές; Τι κι αν οι εισπράξεις στο box office παραμένουν χαμηλές συγκριτικά με το τιτάνιο κόστος παραγωγής της ταινίας; Οπως φαίνεται, το «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, το οποίο αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες στην Ελλάδα, κάνει μια απρόσμενη παράλληλη «καριέρα» στο TikTok

Αυτό παρατηρεί δημοσίευμα του Vanity Fair το οποίο υποστηρίζει πως το magnum opus του Κόπολα «τρεντάρει» στη δημοφιλή πλατφόρμα παρά το γεγονός ότι η υποδοχή του συνολικά μοιάζει χλιαρή, συγκριτικά με τα υψηλά επίπεδα προσμονής.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του δημοσιογράφου του New Yorker Μίχαελ Σούλμαν. Ο Σούλμαν, στη διάρκεια προβολής της ταινίας στη Union Squarem υποστήριξε πως το κοινό ήταν ιδιαίτερα… έντονο και εκφραστικό με κραυγές και γέλια στη διάρκεια της προβολής. Θυμήθηκε, μάλιστα, ανάλογες αντιδράσεις όταν προβάλλονταν ταινίες όπως το «Showgirls» και το «Mommie Dearest» που έγιναν αυτόματα με την προβολή τους καλτ. Ο Σούλμαν διερωτάται αν τελικά είμαστε ενώπιον μιας ανάλογης περίπτωσης με το «Megalopolis».

Η εν λόγω διαπίστωση ενδεχομένως να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η ταινία έχει γίνει βάιραλ, ακόμη και σε νεανικά κοινά που θεωρητικά δεν έχουν εξοικειωθεί με το πιο «κλασικό» σινεμά του Φράνσις Φορντ Κόπολα. 

Το Vanity Fair εκτιμά πως ορισμένοι σουρεαλιστικοί διάλογοι και σκηνές της ταινίας που «φλερτάρουν» το γκροτέσκο και την υπερβολή, έχουν προκαλέσει τέτοια αμηχανία στο κοινό με συνέπεια να δώσει έναυσμα σε βίντεο αντιδράσεων ή σχολιασμού στο TikTok. 

Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

@xiandivyne Been doing this all day #fyp #xiandivyne #megalopolis ♬ original sound – Christian Divyne

@wannabee.romcom #megalopolismovie ♬ original sound – wannabee.romcom

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT