Αποκλειστικά στη Νέα Ζηλανδία τα γυρίσματα για τη συνέχεια του Avatar

Αποκλειστικά στη Νέα Ζηλανδία τα γυρίσματα για τη συνέχεια του Avatar

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Νέα Ζηλανδία θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα των τριών σίκουελ της κινηματογραφικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας, ’βαταρ, ανακοίνωσαν οι εταιρείες 20th Century Fox και η Lightstorm Entertainment, ενώ τουλάχιστον 400 εκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν στα οπτικά εφέ και τις σκηνές δράσης.

«Οι συνέχειες του ’βαταρ θα προσφέρουν εκατοντάδες θέσεις και χιλιάδες ώρες εργασίας στη χώρα, ενώ θα συμβάλουν και στην οικονομία της Νέας Ζηλανδίας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Στίβεν Τζόις.

Οι παραγωγοί των ταινιών συμφώνησαν, επίσης, να προωθήσουν τη χώρα ως ένα τουριστικό προορισμό, μέσω των τοπίων που θα προβάλλονται.

Η πρώτη ταινία είχε καταφέρει το 2010 να κερδίσει 3 Όσκαρ, ενώ πολλές από τις σκηνές είχαν γυριστεί επίσης στη Νέα Ζηλανδία.

Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας για να γυρίσει εκεί τη συνέχεια του επικού του οράματος «Avatar».

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας θα επιδοτήσει κατά 25% το κόστος της παραγωγής για να γυριστούν τρεις ταινίες του Avatar.

Το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα 415 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και οι ταινίες θα αρχίσουν να προβάλλονται από το 2016.

Ο Τζέιμς Κάμερον που θα γίνει μόνιμος κάτοικος Νέας Ζηλανδίας μαζί με την οικογένειά του, υποστήριξε ότι στη χώρα αυτή υπάρχουν εξαιρετικοί τεχνικοί και στούντιο.

Ο διάσημος σκηνοθέτης σκοπεύει να φέρει και το ιδιωτικό του ελικόπτερο από την Καλιφόρνια για να μετακινείται από τη φάρμα του στο Ουέλιγκτον για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα θα κάνει και ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι για τους γείτονές του μόνο που φοβάται ότι η προσέλευση δεν θα είναι η ίδια με την περσινή χρονιά, καθώς το μενού θα περιλαμβάνει πιάτα αποκλειστικά για χορτοφάγους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT