Στο Φεστιβάλ Βερολίνου «Το μικρό ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη

Στο Φεστιβάλ Βερολίνου «Το μικρό ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταινία είναι συμπαραγωγή Γερμανίας και Κύπρου, από δε την ελληνική πλευρά η παραγωγή ανήκει στους Faliro House Productions ΑΕ του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, Αργοναύτες ΑΕ του Παναγιώτη Παπαχατζή, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ ΑΕ, την Feelgood Entertainment και με την υποστήριξη του Ε.Κ.Κ.

 

Από τη Γερμανία συμμετέχει η Μatch Factory productions του Michael Weber με την υποστήριξη του NRW και από την Κύπρο η «Γιάννης Οικονομίδης Films Ltd» και το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας.

Τη διανομή σε Ελλάδα και Κύπρο έχει εξασφαλίσει η Feelgood Entertainment και τις διεθνείς πωλήσεις η The Μatch Factory. Η ταινία έχει ενισχυθεί και από το πρόγραμμα Εurimages.

Στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου και Πέτρος Ζερβός.

Σημειώνεται ότι με την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, ο ελληνικός κινηματογράφος επιστρέφει στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βερολίνου μετά από 9 χρόνια όπου συμμετείχε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με το «Tο λιβάδι που δακρύζει».

Κάθε χρόνο το φεστιβάλ Βερολίνου φιλοξενεί κατά μέσο όρο 400 ταινίες, κάθε είδους και διάρκειας, οι οποίες χωρίζονται σε εννέα τμήματα. Εκτός από την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, θα ακολουθήσει σύντομα και η ανακοίνωση για τη συμμετοχή και άλλων ελληνικών ταινιών στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Η φετινή διοργάνωση θα ανοίξει με την πολυαναμενόμενη ταινία του Γουες Αντερσον The Grand Budapest Hotel.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT