Νέες ταινίες: Η κρυφή γοητεία της αδιαφορίας στη σύγχρονη Alexanderplatz

Νέες ταινίες: Η κρυφή γοητεία της αδιαφορίας στη σύγχρονη Alexanderplatz

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας Βερολινέζος, που πλησιάζει τα τριάντα και δεν λέει με τίποτα να ωριμάσει, ζει μικροπεριπέτειες στη διάρκεια ενός 24ώρου. Ο Γκέρστερ κινείται ανάλαφρος ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, έχοντας κατά νου μια ιστορία ενηλικίωσης. Θέλει να σκιαγραφήσει το πορτρέτο ενός νεαρού, που δείχνει αδρανής κι αδιάφορος για το μέλλον του, προεπιλεγμένο και εξασφαλισμένο από τον πατέρα του. Μια μικρή, ανθρωποκεντρική ανατομία των σημερινών 20 plus της κεντρικής Ευρώπης.

Το «Oh Boy» (***) θυμίζει αντρική εκδοχή του πρόσφατου, γυναικείου «Frances Ha».

Επίσης

Η δραματική κομεντί, «Ο γελαστός πρίγκηπας» (** 1/2), βραβεύτηκε για τη σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν στην τελευταία Μπερλινάλε. Ο Αλβιν και ο Λανς, δύο νεαροί άντρες εκ διαμέτρου αντίθετοι ως χαρακτήρες, έχουν αναλάβει να αποκαταστήσουν τις διαχωριστικές γραμμές στο οδικό δίκτυο ενός δάσους του Τέξας έπειτα από μια καταστροφική πυρκαγιά. Ο Αλβιν είναι το αφεντικό αλλά και γαμπρός του Λανς, τον οποίο θεωρεί ανεπρόκοπο. Οι δύο άνδρες λογομαχούν ή και προσβάλλουν ο ένας τον άλλον, στο τέλος όμως συμφιλιώνονται. Καταλύτης σε αυτή τη χημεία της αντρικής φιλίας είναι η σχέση τους με το γυναικείο φύλο. Καλύτερα φίλοι παρά συγγενείς. Καλογραμμένο και καλοσκηνοθετημένο, αλλά μάλλον αδιάφορο. Μια αύρα παραλόγου θα το απογείωνε. Με Εμίλ Χιρς, Πολ Ραντ.

Μπάτσελορ πάρτι… τρίτης ηλικίας στο «Last Vegas» (**), όπου οι παραγωγοί και ο σκηνοθέτης Γιον Ταρτελτάουμπ «πειράζουν» τη συνταγή του «Hangover». Τέσσερις ηλικιωμένοι άντρες, φίλοι από παιδιά, ξανασυναντιούνται όλοι μαζί στο Λας Βέγκας για ένα τρελό Σαββατοκύριακο. Ο ένας από την παρέα, ο πιο επιπόλαιος ερωτικά, ετοιμάζεται να παντρευτεί μια νεαρή, που δίπλα του φαίνεται σαν κόρη του. Κλισέ και απουσία σκηνοθετικής τόλμης. Με Μάικλ Ντάγκλας, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν, Κέβιν Κλάιν.

Στον «Μπάτλερ» (**) ο Λι Ντάνιελς βλέπει το τραύμα του ρατσισμού και τον αγώνα για τα κοινωνικά δικαιώματα των εγχρώμων στις ΗΠΑ μέσα από την αληθινή ιστορία ενός μπάτλερ, που υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο από το 1957 μέχρι το 1986. Αξίζει για την ερμηνεία του Φόρεστ Γουιτάκερ. Προβάλλεται και το παραμύθι της Ντίσνεϊ «Ψυχρά και ανάποδα». Για μικρά παιδιά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT