Επτά ελληνικές ταινίες πήγαν στην Μπερλινάλε

Επτά ελληνικές ταινίες πήγαν στην Μπερλινάλε

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια λαμπρή τελετή, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού της Γερμανίας Monika Grutters και πολλών γνωστών προσωπικοτήτων από τον χώρο του κινηματογράφου, άνοιξε χθες το βράδυ η αυλαία του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Στη φετινή Μπερλινάλε, που θα διαρκέσει έως τις 16 του μήνα, θα προβληθούν περισσότερες από τετρακόσιες νέες ταινίες, ενώ σημαντική είναι η ελληνική συμμετοχή, η μεγαλύτερη έως τώρα στην ιστορία του φεστιβάλ, αφού θα προβληθούν επτά ελληνικές ταινίες. Από αυτές μόνο το «Μικρό ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα.

Στο προοίμιο της Μπερλινάλε, ο Ντίτερ Κόσλικ επισήμανε ότι φέτος στο φεστιβάλ θα προβληθούν πολλές πολιτικές ταινίες. «Η Μπερλινάλε δεν είναι φεστιβάλ κωμωδίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Zoopalast, κέντρο κινηματογράφου που ανακαινίστηκε πρόσφατα, αλλά και σε συνοικιακά σινεμά της πόλης.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις στη νέα ταινία του Λαρς φον Τρίερ «Νυμφομανής», η οποία θα προβληθεί αμοντάριστη, καθώς και η νέα ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ, «Monuments Men». Ο διάσημος σκηνοθέτης και ηθοποιός δείχνει τις προσπάθειες μιας επίλεκτης ομάδας του αμερικανικού στρατού να εντοπίσει κλεμμένα έργα τέχνης κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη φετινή Μπερλινάλε θα παρουσιαστεί επίσης ένα αφιέρωμα στην αισθητική του φωτισμού με τίτλο «Αισθητική της σκιάς. Φωτισμός στο σινεμά, 1915-1950».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT