Nymphomaniac: Μέρος Α΄ **

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΡΩΤΙΚΗ, ΣΙΝΕΦΙΛ (2014). Εγχρ. Διάρκεια: 110΄.

Μία ερασιτέχνις «πόρνη», η 50χρονη νυμφομανής Τζο, εξομολογείται μετανιωμένη τις «αμαρτίες» της σ’ έναν ηλικιωμένο άντρα, τον Σέλιγκμαν, που την περιμάζεψε ένα βράδυ. Ο καλός Σαμαρείτης Σέλιγκμαν, ατάραχος από τις «πρόστυχες» διηγήσεις της, φαντάζει άλλοτε σαν άθεος… πάστορας εξομολογητής και άλλοτε ασυγκίνητος σαν τέρας της λογικής.

Οι ερωτικές εξομολογήσεις της Τζο, που εσκεμμένα έζησε το σεξ χωρίς έρωτα και αγάπη, μοιράζονται από τον Φον Τρίερ στα πέντε κεφάλαια του «Nymphomaniac: Μέρος Α΄». Η Τζο, όταν ανακάλυψε τη δύναμη που έκρυβε το φύλο της, άρχισε να καταστρέφει τα ανόητα αρσενικά που έπεφταν σαν μύγες στο μέλι. Οι αισθησιακές σκηνές της ταινίας τρέφουν φαντασιώσεις, μερικές είναι και hardcore. Πέραν της αμπελοφιλοσοφίας περί έρωτος, σεξ, ηθικής και αμαρτίας υπάρχει ένα κεφαλαιώδες ζήτημα αισθητικής που αφορά το «Nymphomaniac»: τη μεγαλύτερη μπλόφα του Φον Τρίερ, αλλά και μια τεχνηέντως διχασμένη ταινία του. Δεν γίνεται να πατάς σε δύο βάρκες, να έχεις δύο εκδοχές της ίδιας ταινίας: αυτή που προβάλλεται στις αίθουσες και θα ολοκληρωθεί με το δεύτερο μέρος και άλλη μία, σκληρού πορνό, που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον. Προφανώς ο καβγάς είναι για το πάπλωμα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT