Η οσκαρική ερμηνεία του Μάθιου Μακόναχι ***

Η οσκαρική ερμηνεία του Μάθιου Μακόναχι ***

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Dallas Buyers Club»

Δράμα (2013). Εγχρ. Διάρκεια: 117΄

Σκηνοθεσία: Ζαν Μαρκ Βαλέ

Ερμηνείες: Μάθιου Μακόναχι, Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζάρεντ Λέτο

Είναι εντυπωσιακή η εξωτερική αλλαγή του Μακόναχι στο «Dallas Buyers Club», που τον έφερε στις φετινές υποψηφιότητες για το Οσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου. Εχασε πάνω από 20 κιλά για τον ρόλο ενός Τεξανού «καουμπόη», όπως μας τον συστήνει στην πρώτη σκηνή της ταινίας ο σκηνοθέτης Ζαν Μαρκ Βαλέ, του υπαρκτού Ρον Γούντρουφ, τυχοδιώκτη, τζογαδόρου και αναβάτη ροντέο, ένας χαρακτηριστικός Τεξανός επαρχιώτης των ’80s, ο οποίος προσβλήθηκε από έιτζ. Οι γιατροί του έδωσαν ένα μήνα ζωής, αυτός έζησε επτά χρόνια. Ο Γούντρουφ είναι αρκούντως άξεστος και έχει αδυναμία στις πόρνες. Επίσης είναι ομοφοβικός και δεν σηκώνει κουβέντα για τον ανδρισμό του.

Αυτός ο «μάτσο» ήρωας μπαίνει σε διαδικασία εσωτερικής μεταμόρφωσης όταν το έιτζ τον ρίχνει βίαια στο κοινωνικό περιθώριο. Εκεί θα ανακαλύψει έναν άλλο εαυτό, θα αποδεχθεί τη διαφορετικότητα και θα έρθει σε σύγκρουση με τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων και τροφίμων, που αντιμετωπίζει τους ασθενείς του έιτζ σαν πειραματόζωα, εξυπηρετώντας συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας.

​​Cinepolis, Ατταλος, Cinerama, Village –The mall, Φάληρο–, Διάνα, Ελλη, Κηφισιά, Νανά, Νιρβάνα, Kosmopolis, Οσκαρ, Ster, Ταινιοθήκη

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT