Οταν ο Κάφκα συνάντησε τον Μπάστερ Κίτον

Οταν ο Κάφκα συνάντησε τον Μπάστερ Κίτον

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξενοδοχείο

Grand Budapest

The Grand Budapest Hotel ****

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ (2014). Εγχρ. Διάρκεια: 99΄.

Σκηνοθεσία: Γουές Αντερσον

Ερμηνείες: Ρέιφ Φάινς, Τόνι Ρεβολόρι, Γουίλεμ Νταφό, Εϊντριεν Μπρόντι

Ο κόσμος στο σύνολο του έργου του Αμερικανού σκηνοθέτη Γουές Αντερσον είναι παράξενος, τρυφερός και διαπνέεται από νοσταλγία. Η μη κανονικότητά του δηλώνεται από τη γεωμετρία του κινηματογραφικού κάδρου, αλλά και από τον ιδιαίτερο κώδικα με τον οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους οι ήρωες.

1968, σε μια λουτρόπολη της φανταστικής Δημοκρατίας της Ζουμπρόφσκα στις Αλπεις ορθώνεται το Grand Budapest Hotel-σήμα κατατεθέν μιας ξεχασμένης αριστοκρατικής Ευρώπης. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ο μελαψός Ζίρο Μουσταφά, αφηγείται τη ζωή του σε έναν επίδοξο συγγραφέα. Το 1932 ο Ζίρο ήρθε στην Ευρώπη ως πρόσφυγας, προσλήφθηκε ως θυρωρός στο Grand Budapest Hotel και μπήκε υπό την κηδεμονία του σχολαστικού διευθυντή του ξενοδοχείου, Γκουστάβ Χ. Λίγο μετά έζησαν μαζί μια περιπέτεια που θα τη ζήλευαν ο Κάφκα και ο Μπάστερ Κίτον, ίσως και ο Τζέιμς Μποντ. Ο Γκουστάβ Χ. κληρονομεί μια εκκεντρική αριστοκράτισσα και γίνεται στόχος των συγγενών της, ενώ ο Ζίρο ερωτεύεται την ψυχοκόρη ενός ζαχαροπλάστη. Παράλληλα, οι ναζί στήνουν τα μπλόκα τους στην καταρρέουσα Δημοκρατία της Ζουμπρόφσκα.

Αλεξανδρα – Πατησιων, Ατλαντις, Βαρκιζα, Village – Τhe mall, Γλυφαδα, Δαναος, Εμπασσυ, Κηφισια, Kosmopolis, Starcity, Σινε Χολαργος, Ster, Τρια Αστερια

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT