Το σινεμά πάει παντού!

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί μπορεί να διαφωνήσουν για το αν η Αθήνα είναι τελικά μια όμορφη πόλη. Αυτό που δεν αμφισβητείται πάντως είναι το γεγονός ότι έχει όμορφα πράγματα για να κάνει κανείς και ειδικά το καλοκαίρι.

Ενα από αυτά είναι η βραδινή απόλαυση μιας ταινίας στο ύπαιθρο, το θερινό σινεμά. Αυτή την ευτυχή συγκυρία έχουν αξιοποιήσει και οι διοργανωτές του Athens Open Air Film Festival, οι οποίοι προσφέρουν φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αξιόλογες ταινίες σε πανέμορφους ειδικά διαμορφωμένους χώρους αλλά και σε κάποια θερινά σινεμά της πόλης. Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Αλσος Πετραλώνων, το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, το Νομισματικό και το Βυζαντινό Μουσείο, το θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου καθώς, και το Αλσος Νέας Σμύρνης είναι μερικοί μόνο από τους χώρους που θα φιλοξενήσουν τους Αθηναίους αλλά και τους τουρίστες σινεφίλ με ελεύθερη είσοδο, προσφέροντας έτσι σε όλους μια ξεχωριστή εμπειρία.

Οσο για το πρόγραμμα, αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από κλασικά αριστουργήματα όπως το «Chinatown» του Ρομάν Πολάνσκι, το «Being There» με τον Πίτερ Σέλερς και τις «Απιστίες και Αμαρτίες» του Γούντι Αλεν, ενώ έντονο είναι και το ελληνικό στοιχείο με την επίσης κλασική «Μαγική Πόλη» του Ν. Κούνδουρου καθώς και τις νεότερες «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη και «Ας περιμένουν οι γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη. Το φεστιβάλ ανοίγει στις 16 Ιουνίου με την ταινία «Τα δυο πρόσωπα του Γενάρη» του Χοσεΐν Αμινί (μόνο με προσκλήσεις κατ’ εξαίρεση) και διαρκεί μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT