«Μικρό ψάρι» και «Xenia» για τα βραβεία της Ακαδημίας

«Μικρό ψάρι» και «Xenia» για τα βραβεία της Ακαδημίας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δύο ταινίες που ξεχώρισαν στη φετινή κινηματογραφική εγχώρια παραγωγή επιβεβαίωσαν τη φήμη τους, λαμβάνοντας τη μερίδα του λέοντος και όσον αφορά τις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου, που θα απονεμηθούν τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Συγκεκριμένα, το «Μικρό ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη και το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα, λαμβάνοντας 14 και 15 υποψηφιότητες αντίστοιχα, πρώτευσαν μακράν των υπολοίπων, ακολουθούμενες από άλλες αξιόλογες ταινίες της φετινής παραγωγής, όπως το «Για πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά, το «Στο σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα και η «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ. Ο τελευταίος μάλιστα, ο οποίος είναι πιο γνωστός για τις μουσικές επενδύσεις του, είναι υποψήφιος και στην κατηγορία του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Στα υπόλοιπα αξιοσημείωτα των υποψηφιοτήτων ξεχωρίζουν η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου για δύο Β΄ Γυναικείους ρόλους («Xenia» και «Στο σπίτι») και ο Βαγγέλης Μουρίκης ο οποίος διεκδικεί το βραβείο Α΄ Ανδρικού ρόλου, επίσης σε δύο περιπτώσεις («Μικρό ψάρι» και «Νορβηγία»). Οσον αφορά την κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, φέτος έχουμε 6 υποψηφιότητες –λόγω ισοψηφίας– με τις ταινίες «Xenia», «Μικρό ψάρι», «Για πάντα», «Εκρηξη», «Στο σπίτι» και «Ηλέκτρα» να διεκδικούν το κορυφαίο βραβείο της απονομής. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στη βραδιά της απονομής, την οποία παρουσιάζει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, θα παραστεί για να τιμηθεί η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός Φανί Αρντάν. Παράλληλα, φέτος θα υπάρξει κι ένα ειδικό «βραβείο κοινού», το οποίο υποστηρίζεται από τον Οte TV (το κοινό ψηφίζει στην ιστοσελίδα του) και σχεδιάστηκε, ως αγαλματίδιο, από δύο φοιτητές της ΑΣΚΤ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT