Οι… εκτός συναγωνισμού αστέρες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει αποκτήσει το φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, αφού στην Κρουαζέτ θα βρεθεί μεταξύ των υπολοίπων και ο Γιώργος Λάνθιμος με τον –έντονα αγγλικού αρώματος– «Αστακό» του. Χθες ανακοινώθηκε η σύνθεση της Κριτικής Επιτροπής, η οποία και θα αναδείξει τον κάτοχο του φετινού Χρυσού Φοίνικα. Σε αυτή θα προεδρεύσουν οι σπουδαίοι Αμερικανοί σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και παραγωγοί Ιθαν και Τζόελ Κοέν, γνώριμοι του φεστιβάλ, αφού έχουν πάρει μέρος τρεις φορές στο διαγωνιστικό τμήμα, έχοντας κερδίσει και το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για το «Inside Llewyn Davis». Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως δεν έχουν τιμηθεί ποτέ με τον Χρυσό Φοίνικα.

Την Επιτροπή συμπληρώνουν και άλλα μεγάλα κινηματογραφικά ονόματα, όπως ο σκηνοθέτης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και οι ηθοποιοί Σοφί Μαρσό, Σιένα Μίλερ και Τζέικ Τζίλεχαλντ.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως πρόεδρος στη σχετική επιτροπή για το βραβείο «Ενα κάποιο βλέμμα» θα είναι η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, ενώ η ταινία που θα ανοίξει το φεστιβάλ είναι το (εκτός συναγωνισμού) «La Tete haute» της Γαλλίδας Εμανουέλ Μπερσό, με πρωταγωνίστρια την Κατρίν Ντενέβ.

Επίσης εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί το νέο φιλμ του Γούντι Αλεν «Irrational Man», καθώς κι εκείνα των Μαρκ Οσμπορν και Πιτ Ντοκτέρ. Η πιο λαμπερή, όμως, πρεμιέρα του φεστιβάλ είναι εκείνη του δυστοπικού θρίλερ «Mad Max: Ο δρόμος της οργής» του Τζορτζ Μίλερ, το οποίο θα κυκλοφορήσει και στις ελληνικές αίθουσες από τις 14 Μαΐου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT