Τα σινεμά της Αθήνας, γράμματα στις μαρκίζες, ανάμεσα σε δύο εποχές

Τα σινεμά της Αθήνας, γράμματα στις μαρκίζες, ανάμεσα σε δύο εποχές

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρατούν ακόμη καλά τα θερινά σινεμά της πρωτεύουσας, και ασχέτως αν πήγαμε ή όχι φέτος, όλοι θέλουμε να μακροημερεύσουν. To μακρύ καλοκαίρι της Αθήνας κρατάει τους καλοκαιρινούς κινηματογράφους ανοικτούς ώς το τέλος Σεπτεμβρίου και φέτος, χαρήκαμε να βρεθούμε και πάλι σε αίθουσες στο κέντρο της πόλης που κρατούν αυτήν τη μοναδική συνήθεια ζωντανή. Το Θησείον, η Αίγλη, το Βοξ, η Αθηναία, τα Παναθήναια, η Ριβιέρα, η Δεξαμενή, το Παλάς, το Εκράν, η Ελληνίς, ο Ζέφυρος, η Λίλα, το Σινέ Παρί και άλλα, μας κράτησαν και μας κρατούν συντροφιά μαζί με πολλά ακόμη σε άλλες γειτονιές και προάστια.

Είναι μεγάλος ο αριθμός όσων έχουν χαθεί από τον χάρτη (κάτι που είναι δραματικό σε άλλες πόλεις της Ελλάδας), αλλά όσα συνεχίζουν, αξίζουν κάθε έπαινο. Τα γράμματα στις μαρκίζες διηγούνται μια ξεχωριστή ιστορία… Είμαστε στην εποχή που το μυαλό αρχίζει και προσανατολίζεται σταδιακά στη νέα εποχή που θα μπει για τα καλά όταν ανοίξουν τα σχολεία και μετά, με τις εκλογές, θα μας προσγειώσει για τα καλά στην ατζέντα του φθινοπώρου. Εκείνες τις εβδομάδες θα αρχίσουν σιγά σιγά να ετοιμάζονται και οι κλειστές αίθουσες, οι παραδοσιακές και αγαπημένες, γιατί τα multiplex δεν καταλαβαίνουν από εποχές… Ας πάμε ένα σινεμά. Είναι η πιο φθηνή ψυχαγωγία και δηλώνουμε, έτσι, έμπρακτα την αγάπη μας για την πιο ωραία, καλοκαιρινή συνήθεια της πόλης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT