Η ομορφότερη ταράτσα της Θεσσαλονίκης

Η ομορφότερη ταράτσα της Θεσσαλονίκης

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ήταν μόνο η απόκοσμη θέα και η μουσική ταινία «Inside Llewyn Davis» των αδελφών Κοέν που έκαναν την προχθεσινή βραδιά μαγική στην ωραιότερη ταράτσα της Θεσσαλονίκης.

Ηταν η αισιοδοξία που άρχισε να πνέει με την πρώτη συνεργασία –«λέξη που θα την ακούτε πολύ συχνά και με πολλούς φορείς τους επόμενους μήνες», έλεγε στην εναρκτήρια δημόσια εμφάνισή του ο Ορέστης Ανδρεαδάκης ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης– των νέων διοικήσεων δύο μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών της Θεσσαλονίκης, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και του Μεγάρου Μουσικής.

Στο ρουφ του γυάλινου κτιρίου (6ος όροφος του Μ2) –δείγμα γιαπωνέζικης αρχιτεκτονικής λιτότητας– χωρίς αγιόκλημα και γιασεμιά αλλά με τον Θερμαϊκό κάτω από τα πόδια, έστησαν το «Σινεμά με Θέα», τον καλύτερο θερινό, κατά τον Ορέστη Ανδρεαδάκη, κινηματογράφο της Ευρώπης.

Δεκατέσσερις ταινίες αγαπημένων σκηνοθετών (Ακι Καουρισμάκι, Τόμας Βίντερμπεργκ, Τζιμ Τζάρμους, Φρανσουά Οζόν, Βιμ Βέντερς κ.ά.), που ξεχώρισαν την τελευταία πενταετία, προτείνει στα επτά καλοκαιρινά τετραήμερα το ΦΚΘ για να κάνει τις νύχτες των σινεφίλ πιο όμορφες. Κι αυτές είναι μόνο η αρχή.

Ακολουθούν συνεργασίες με το Parthenώn Film Festival (8-10 Ιουλίου στον Παρθενώνα Σιθωνίας), το Taratsa International Film Festival (24-28 Αυγούστου σε 7 συνολικά ταράτσες), το φωτογραφικό κέντρο stereosis, «γέφυρες που θα ενώνουν τους εραστές των τεχνών και του πολιτισμού», όπως επισήμανε η νέα γενική διευθύντρια του ΦΚΘ, Ελίζ Ζαλαντό. Οι προβολές αρχίζουν Δευτέρα 20/6 (9.30 μ.μ.) με την ταινία «Το λιμάνι της Χάβρης» του Ακι Καουρισμάκι.

​​Η ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει (μέσω της ιστοσελίδας του ΟΜΜΘ www.tch.gr). Κι επειδή οι περυσινές στο δοκιμαστικό εγχείρημα ήταν sold οut, σπεύσατε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT